BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

19 de març 2017

Lliga Catalana. Ronda 9 i final

Els jugadors dels dos equips s'han aplegat aquest matí per muntar els escaquers aquest diumenge al matí a la Pal.ladius per jugar la darrera jornada de lliga pels dos equips de Pallejà que han disputat aquesta temporada a la primera i segons categoria respectivament, amb la participació d'una vintena de jugadors del club

PALLEJA A: EXCEL.LENT TEMPORADA




Excel.lent temporada del primer equip, segon classificat del grup i a només mig punt d'assolir el somni de pujar de categoria, darrera del CE Berguedà que ha estat el millor enguany i als quals felicitem per l'ascens. 

Pel que fa a la jornada, l'equip s'enfrontava al Castellet que portàven només 7 jugadors, amb 1 vacant en el darrer escaquer, per la qual cosa l'Antonio Moreno i l'equip s'emportava el primer punt. Posteriorment, el l'escaquer 1, en Toni Gallego Bergadà, obligava a l'adversari a abandonar desprès de caçar-li la dama en una partida on el rei contrari sense enrocar ha exercit una força presió sobre el centre del tauler adversari.

El Castellet, però escorçava diferències després de que en Fernando Badia, amb peça de més i amb una molt bona posició, en un acte d'immensa generositat regala la dama al contrari i perd la partida. El marcador estava en un 2-1 amb la resta de partides per disputar i força igualades. 

Però l'equip reacciona, en la taula 5 Luis Vega guanya després d'una bona partida aprofitant la majoria de peons al igual que l'Àlex Bueno en una obertura dels quatre cavalls, també aprofita l'avantatge de peons per obligar a l'adversari a abandonar al no poder aturar la coronació imminent. El resultat es posava favorable 4-1


Luis Vega i Alex Bueno
Mentrestant en David Lozano fa taules després d'acabar la partida en un final de cavall contra alfil sense possibilitat d'avantge al igual que en Toni Gallego que obté l'empat malgrat no estava gens content ja que el seu oponent tenia una posició molt més favorable

Finalment, en la taula 3 en Xavi Garcia Bou, obté la victòria en una bona partida en una obertura italiana que col.loca el marcador final en un 6-2 al nostre favor.


Xavier Garcia Bou
PALLEJÀ B: VICTÒRIA I PERMANÈNCIA

Victòria per la via ràpida del Pallejà per 5-1 contra el colista del grup el Rubinenca C, que va venir a Pallejà amb dos absències, en els escaquers 1 i 3, per la qual cosa en Didac López  i en Pedro Reyes guanyaven el punt sense haver de jugar. 

També van aconseguir les victòries en Pere Alegre, en Julian Carrasco i  l'Èric Alegre tots 3 contra joves promeses, mentre que en Fran Izquierdo queia derrotat en l'escaquer 2 contra el seu adversari.


Fran Izquierdo


Amb aquesta victòria, el B assoleix el seu objectiu inicial que era la permanència amb un equip format per jugadors veterans i d'altres novells que estan agafant progressió i millora en el seu joc.

Finalitzem les cróniques de la Lliga Catalana d'enguany no sense felicitar a tots els jugadors del club que han participat enguany, pels bons resultats i especialment per la bona companionia amb la resta de companys i amics i el seu compromís envers l'equip.


12 de març 2017

Lliga Catalana, Ronda 8

T

Aquest matí l'equip A s'ha desplaçat a Avinyó, el petit poble amb poc més de 2000 habitants a la comarca del Bagès, per disputar el seu enfrontament a la Lliga, mentre que el B ho ha fet al costat de casa, al barri Marianao de Sant Boi. 

VICTÒRIA DEL A 3-5

La victòria del nostre equip ha estat de la següent manera a la taula 1, en Toni Gallego Bergadà ha fet taules en una defensa escandinava després de 31 jugades en una partida en tot moment igualada. En la taula 2 en Toni Gallego Montes ha perdut la partida molt disputada contra una defensa siciliana. El rival ha sabut aprofitat el peó d'avantatge i finalment després d'aconseguir un altra, en Toni no ha pogut més que declinar el rei.

En la taula 3, taules d'en Xavier Garcia Bou, en un gambit de dama declinat, després d'un lleuger avantatge en la obertura, el seu rival ha igualat  finalitzant la partida en un final de torres que ha acabat en taules després d'una triple repetició de jugades

En la taula 4, taules d'en David Lozano, en una obertura anglesa on, malgrat portar la iniciativa durant bona part de la partida, el rival s'ha defensat bé  igualant la disputa i acordant l'empat.

Escaquers 1-4: Toni Gallego junior, Toni Gallego, Xavier Garcia Bou, David Lozano

En la taula 5 taules  de Luis Vega amb qualitat de menys i que li han donat taules malgrat estar en posició inferior, segurament pel fet de la por escènica davant un rival amb 150 punts més d'elo. En la taula 6 el benjamí Carles Martín Barceló guanya enfront un altra siciliana que ha estat molt igualada durant bona part del temps però que, després d'unes imprecisions del rival, en Carles ha aprofitat els motius tàctics per guanyar material i finalment la partida.  

En la taula 7 l'Alex Bueno en una obertura Ponziani  i estant lleugerament superior i en una partida oberta i molt aguda ha obligat al contrincari a consumir massa temps guanyant finalment després que al rival se "li cau la bandera"

Finalment, en la taula 8 en Fernando Badia enfront una defensa curiosa ha aprofitat un "blunder" del rival per guanyar un alfil en la jugada 14. Posteriorment, ha apretat de valent fent escacs i mat en 30 jugades.

Escaquers 5-8: Luis Vega, Carles Martin, Alex Bueno i Fernando Badi

Amb aquesta victòria, el A continua segon de grup a tan sols mig punt del líder i a manca de sols una jornada per a la finalització, el proper diumenge a la sala Pal.ladius

Aprofitant per fer la "ruta gastronómica" a Avinyó

.EQUIP B: DERROTA 3,5-2,5


Derrota de l'equip B en el seu desplaçament a Sant Boi contra el D en unes partides un tant desafortunades en conjunt: 

En la taula 1 en Pedro Reyes davant un sistema Londres es deixa peça en la jugada 11 i malgrat aguanta com pot, en la jugada 38 li fan un escac i mat amb la força de 2 cavalls. En la taula 2, l'Antonio Moreno juga en contra una defensa india de rei en una partida amb posició desfavorable, però que sap aprofitar els errors del rival per guanyar finalment la partida.

Escaquers 1 i 2 : Pedro Reyes i Antonio Moreno
En la taula 3, Didac López també contra un sistema Londres que com es veu està de moda a tot arreu, no només en alguns jugadors de Pallejà, surt bé de l'obertura, pateix en el mig joc, però finalitza igualat de material al final, taules. En la taula 4, en Pere Alegre contra una variant Marshall de la defensa francesa, perd la iniciativa en el mig joc però es defensa bé la qual cosa li fa perdre molt de temps, igualant finalment la partida que ha finalitzat en taules quan només li restava un minut de temps de rellotge, i segons confesa ha hagut un moment que ha mogut amb 5 segons en el seu rellotge.

Escaquer 4: en Didac López concentrat
Finalment, en la taules taules 5 i 6, en Julian Carrasco, alias Toreto, en una defensa moderna, atrapa una torre neta de l'adversari en el mig joc. Cosa estranya: atorga taules al seu contrincant, la qual cosa potser ell ens comentarà próximament. 

En la taula 6, bona partida de l'Èric Alegre malgrat la derrota contra una defensa caro-kan, on estant igualat en tot moment no va veure el perill que havia al obrir-se la columna h no encertant amb la defensa precisa.

Taules 5 i 6: Julian Carrasco i Eric Alegre


L'equip B s'enfrontarà la setmana vinent contra el Rubinenca C, finalitzant tots dos equips com a locals la Lliga Catalana d'enguany

6 de març 2017

Lliga Catalana. Ronda 7


Ahir diumenge els dos equips de Pallejà es van trobar a la sala pal.ladius per a disputar els seus enfrontaments de la 1a. i de la 2a. categoria respectivament de la Lliga Catalana.

VICTÒRIA DEL PALLEJÀ A

El primer equip s'enfrontava al Santpedor B amb un equip superior pel que fa a l'elo en tots els taulers, el que es va reflexar en el còmput general del marcador en un clar 7 a 1.

Bon humor en els escaquers 1 i 2 amb la família Gallego

La primera victòria va arribar ràpidament en la taula 7 quan en Fernando Badia va guanyar en poques jugades. També va guanyar en la taula 1 Toni Gallego Bergadà aprofitant un fort atac amb enrocs opossats, mentre que en la taula 3 victòria d'en David Lozano, malgrat ell no estava gens content de la seva partida. 

Posteriorment en el escaquer 4, Luis Vega guanyava després de que l'adversari crida disgustat colpejant la taula en el seu moviment 48 al deixar-se una peça. Va ser per la  frustració evident al deixar-se l'àlfil després de disputar fins aleshores una bona partida davant el seu rival amb 240 punts més d'elo. I després diuent que els escacs no són emocionants!


David Lozano i Luis Vega, taules 3 i 4

En la taula 5 també el sub-14 Carles Martin guanya de forma convincent en una Espanyola, mentre que en la taula del costat, l'Alex Bueno i el seu rival es van vestir d'època per marcar-se una partida a l'estil romàntic en un contraatac Traxler contra la Fegatello en la apertura Italiana. 

Carles Martin i Alex Bueno, taules 5 i 6

Finalment taules d'en Toni Gallego Montes en la taula 2 en una variant poc habitual contra la defensa francesa i també taules del jove sub-16 l'Èric Alegre en la taula 8 que s'estrenava a l'equip A que malgrat disposar de molt avantatge material va descuidar l'entrada de la dama rival i no va poder aturar les taules per repetició de jugades en un triple escac repetitiu

Fernando Badia i Èric Alegre, taules 7 i 8 

Amb aquesta jornada, l'equip continua en segona posició de grup a tan sol mig punt del primer classificat. La propera setmana es desplaçarà per enfrontar-se a l'Avinyò


DERROTA DEL B DAVANT EL LIDER

El segon equip va perdre  davant el líder del grup el Castelldefels B, amb un marcador de 2-4 que veient a posteriori com van ser les partides,  podia haver estat diferent. 


Pedro Reyes i Antonio Moreno, taules 1 i 2

Les coses començaven malament amb les derrotes en la taula 6 del sub-14 Guillem Portales que, després de fer una bona partida en una variant de l'avanç de la defensa Francesa es deixa un cavall en la jugada 28. Així mateix en l'escaquer 3 ,Francisco Izquierdo va perdre la partida després de jugar una bona partida amb gran avantatge però que en una desafortunada jugada, va cometre un "blunder" en la 28 obligat a abandonar en la 29. 

Francisco Izquierdo i Didac López, taules 3 i 4 

Però el B va oferir resistència: en la taula 1 en Pedro Reyes guanyava en un sistema Colle aprofitant la clavada per guanyar una peça, situant en marcador en un 1-2 a manca de 3 partides que estaven força igualades.

Malauradament, en la taula 2 l'Antonio Moreno jugant contra un sistema Londres i  amb molta igualtat se li cau la bandera, mentre que en la 4 en Dídac López lluita amb tenacitat malgrat anar amb qualitat de menys, perdent finalment en un final de peons perdedor. 

Finalment, la victòria d'en Pere Alegre col.loca el marcador definitiu en un 2-4 en una partida que malgrat anar amb peça de menys a canvi de 2 peons amb no prou compensació,  va saber aprofitar la força del peó en sisena, igualant la partida i finalitzant en un final de torres amb avantatge de peons guanyador. 

Pere Alegre i Guillem Portales, taules 5 i 6

Amb aquest resultat el segon equip continua en la zona de permanència i el proper cap de setmana jugarà a domicili contra el Sant Boi D