BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

12 de març 2017

Lliga Catalana, Ronda 8

T

Aquest matí l'equip A s'ha desplaçat a Avinyó, el petit poble amb poc més de 2000 habitants a la comarca del Bagès, per disputar el seu enfrontament a la Lliga, mentre que el B ho ha fet al costat de casa, al barri Marianao de Sant Boi. 

VICTÒRIA DEL A 3-5

La victòria del nostre equip ha estat de la següent manera a la taula 1, en Toni Gallego Bergadà ha fet taules en una defensa escandinava després de 31 jugades en una partida en tot moment igualada. En la taula 2 en Toni Gallego Montes ha perdut la partida molt disputada contra una defensa siciliana. El rival ha sabut aprofitat el peó d'avantatge i finalment després d'aconseguir un altra, en Toni no ha pogut més que declinar el rei.

En la taula 3, taules d'en Xavier Garcia Bou, en un gambit de dama declinat, després d'un lleuger avantatge en la obertura, el seu rival ha igualat  finalitzant la partida en un final de torres que ha acabat en taules després d'una triple repetició de jugades

En la taula 4, taules d'en David Lozano, en una obertura anglesa on, malgrat portar la iniciativa durant bona part de la partida, el rival s'ha defensat bé  igualant la disputa i acordant l'empat.

Escaquers 1-4: Toni Gallego junior, Toni Gallego, Xavier Garcia Bou, David Lozano

En la taula 5 taules  de Luis Vega amb qualitat de menys i que li han donat taules malgrat estar en posició inferior, segurament pel fet de la por escènica davant un rival amb 150 punts més d'elo. En la taula 6 el benjamí Carles Martín Barceló guanya enfront un altra siciliana que ha estat molt igualada durant bona part del temps però que, després d'unes imprecisions del rival, en Carles ha aprofitat els motius tàctics per guanyar material i finalment la partida.  

En la taula 7 l'Alex Bueno en una obertura Ponziani  i estant lleugerament superior i en una partida oberta i molt aguda ha obligat al contrincari a consumir massa temps guanyant finalment després que al rival se "li cau la bandera"

Finalment, en la taula 8 en Fernando Badia enfront una defensa curiosa ha aprofitat un "blunder" del rival per guanyar un alfil en la jugada 14. Posteriorment, ha apretat de valent fent escacs i mat en 30 jugades.

Escaquers 5-8: Luis Vega, Carles Martin, Alex Bueno i Fernando Badi

Amb aquesta victòria, el A continua segon de grup a tan sols mig punt del líder i a manca de sols una jornada per a la finalització, el proper diumenge a la sala Pal.ladius

Aprofitant per fer la "ruta gastronómica" a Avinyó

.EQUIP B: DERROTA 3,5-2,5


Derrota de l'equip B en el seu desplaçament a Sant Boi contra el D en unes partides un tant desafortunades en conjunt: 

En la taula 1 en Pedro Reyes davant un sistema Londres es deixa peça en la jugada 11 i malgrat aguanta com pot, en la jugada 38 li fan un escac i mat amb la força de 2 cavalls. En la taula 2, l'Antonio Moreno juga en contra una defensa india de rei en una partida amb posició desfavorable, però que sap aprofitar els errors del rival per guanyar finalment la partida.

Escaquers 1 i 2 : Pedro Reyes i Antonio Moreno
En la taula 3, Didac López també contra un sistema Londres que com es veu està de moda a tot arreu, no només en alguns jugadors de Pallejà, surt bé de l'obertura, pateix en el mig joc, però finalitza igualat de material al final, taules. En la taula 4, en Pere Alegre contra una variant Marshall de la defensa francesa, perd la iniciativa en el mig joc però es defensa bé la qual cosa li fa perdre molt de temps, igualant finalment la partida que ha finalitzat en taules quan només li restava un minut de temps de rellotge, i segons confesa ha hagut un moment que ha mogut amb 5 segons en el seu rellotge.

Escaquer 4: en Didac López concentrat
Finalment, en la taules taules 5 i 6, en Julian Carrasco, alias Toreto, en una defensa moderna, atrapa una torre neta de l'adversari en el mig joc. Cosa estranya: atorga taules al seu contrincant, la qual cosa potser ell ens comentarà próximament. 

En la taula 6, bona partida de l'Èric Alegre malgrat la derrota contra una defensa caro-kan, on estant igualat en tot moment no va veure el perill que havia al obrir-se la columna h no encertant amb la defensa precisa.

Taules 5 i 6: Julian Carrasco i Eric Alegre


L'equip B s'enfrontarà la setmana vinent contra el Rubinenca C, finalitzant tots dos equips com a locals la Lliga Catalana d'enguany