BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

6 de març 2017

Lliga Catalana. Ronda 7


Ahir diumenge els dos equips de Pallejà es van trobar a la sala pal.ladius per a disputar els seus enfrontaments de la 1a. i de la 2a. categoria respectivament de la Lliga Catalana.

VICTÒRIA DEL PALLEJÀ A

El primer equip s'enfrontava al Santpedor B amb un equip superior pel que fa a l'elo en tots els taulers, el que es va reflexar en el còmput general del marcador en un clar 7 a 1.

Bon humor en els escaquers 1 i 2 amb la família Gallego

La primera victòria va arribar ràpidament en la taula 7 quan en Fernando Badia va guanyar en poques jugades. També va guanyar en la taula 1 Toni Gallego Bergadà aprofitant un fort atac amb enrocs opossats, mentre que en la taula 3 victòria d'en David Lozano, malgrat ell no estava gens content de la seva partida. 

Posteriorment en el escaquer 4, Luis Vega guanyava després de que l'adversari crida disgustat colpejant la taula en el seu moviment 48 al deixar-se una peça. Va ser per la  frustració evident al deixar-se l'àlfil després de disputar fins aleshores una bona partida davant el seu rival amb 240 punts més d'elo. I després diuent que els escacs no són emocionants!


David Lozano i Luis Vega, taules 3 i 4

En la taula 5 també el sub-14 Carles Martin guanya de forma convincent en una Espanyola, mentre que en la taula del costat, l'Alex Bueno i el seu rival es van vestir d'època per marcar-se una partida a l'estil romàntic en un contraatac Traxler contra la Fegatello en la apertura Italiana. 

Carles Martin i Alex Bueno, taules 5 i 6

Finalment taules d'en Toni Gallego Montes en la taula 2 en una variant poc habitual contra la defensa francesa i també taules del jove sub-16 l'Èric Alegre en la taula 8 que s'estrenava a l'equip A que malgrat disposar de molt avantatge material va descuidar l'entrada de la dama rival i no va poder aturar les taules per repetició de jugades en un triple escac repetitiu

Fernando Badia i Èric Alegre, taules 7 i 8 

Amb aquesta jornada, l'equip continua en segona posició de grup a tan sol mig punt del primer classificat. La propera setmana es desplaçarà per enfrontar-se a l'Avinyò


DERROTA DEL B DAVANT EL LIDER

El segon equip va perdre  davant el líder del grup el Castelldefels B, amb un marcador de 2-4 que veient a posteriori com van ser les partides,  podia haver estat diferent. 


Pedro Reyes i Antonio Moreno, taules 1 i 2

Les coses començaven malament amb les derrotes en la taula 6 del sub-14 Guillem Portales que, després de fer una bona partida en una variant de l'avanç de la defensa Francesa es deixa un cavall en la jugada 28. Així mateix en l'escaquer 3 ,Francisco Izquierdo va perdre la partida després de jugar una bona partida amb gran avantatge però que en una desafortunada jugada, va cometre un "blunder" en la 28 obligat a abandonar en la 29. 

Francisco Izquierdo i Didac López, taules 3 i 4 

Però el B va oferir resistència: en la taula 1 en Pedro Reyes guanyava en un sistema Colle aprofitant la clavada per guanyar una peça, situant en marcador en un 1-2 a manca de 3 partides que estaven força igualades.

Malauradament, en la taula 2 l'Antonio Moreno jugant contra un sistema Londres i  amb molta igualtat se li cau la bandera, mentre que en la 4 en Dídac López lluita amb tenacitat malgrat anar amb qualitat de menys, perdent finalment en un final de peons perdedor. 

Finalment, la victòria d'en Pere Alegre col.loca el marcador definitiu en un 2-4 en una partida que malgrat anar amb peça de menys a canvi de 2 peons amb no prou compensació,  va saber aprofitar la força del peó en sisena, igualant la partida i finalitzant en un final de torres amb avantatge de peons guanyador. 

Pere Alegre i Guillem Portales, taules 5 i 6

Amb aquest resultat el segon equip continua en la zona de permanència i el proper cap de setmana jugarà a domicili contra el Sant Boi D