BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

23 d’abr. 2016

Participació en el Obert Calculin

Els joves jugadors de la Escola Eric Piñero i Guillem Portales han participat en el IV Obert Calculin- Grup blau de promoció d'escacs que s'ha disputat en les darrers 4 dissabtes a Sant Boi de Llobregat.

L'Èric ha finalitzat amb 3,5/7 punts mentre que en Guillem ha aconseguit classificar-se per la fase final que es disputarà a Llinars del Vallès amb un total de 4,5/punts com a tercer classificat de la categoria sub-12.

Guillem Portales, sub-12
Èric Piñero, sub-10

22 d’abr. 2016

Carles Martin guanya els jocs florals de l'Escola l'Oreig

El nostre company Carles Martin ha guanyat la edició dels jocs florals de l'escola l'Oreig d'enguany amb un relat d'escacs on apareix el famós match de Reykjavik entre Bobby Fisher i Boris Spassky com a teló de fons. Enhorabona!.

Bon Sant Jordi a tothom.


18 d’abr. 2016




BASES

1. Podran participar tots els jugadors que vulguin. Les inscripcions seran gratuites.

2. El torneig es jugarà per sistema suís a 7 rondes el dissabte 14 de maig de 2016.

L’inici de les rondes serà el següent:
Ronda 1 ---  10:05 hores
Ronda 2 ---  10:30 hores
Ronda 3 ---  10:55 hores
Ronda 4 ---  11:20 hores
Descans de 10 minuts --- 11:45
Ronda 5 ---  11:55 hores
Ronda 6 ---  12:20 hores
Ronda 7 ---  12:45 hores
Final del torneig ---  13:10 hores
Entrega de Premis ---  13:20 hores

3. El ritme de joc serà de 10 minuts a finish per cada jugador, per tant,
vàlides les lleis generals dels escacs, s’aplicarà l’apéndix B4
A tenir en compte a més a més, els temes següents:

3.1 - els jugadors no estan obligats a anotar les jugades

3.2 - una vegada feta una jugada il.legal, es parará el rellotge, i es comunicará el árbitre, que donará per perduda la partida el infranctor. Es te que fer la reclamació parant el temps, sense jugar.

3.3 - es vàlida la norma de “peça tocada” segons l’article 4 de les “Lleis dels escacs”.

3.4 - per reclamar la victòria per temps, el jugador ha de parar el rellotge, la seva bandera ha d’estar aixecada i la del contrincant caiguda. Cas que les dues banderes hagin caigut, la partida és taules.

4. Premis:
Premis per als 3 primers de cada categoría, S-08, S-10, S-12, S-14, S-16, S-18

5. Els aparellaments es faran amb el programa “Swiss Manager”. Els desempats per la classificació final tindran en compte, primer el Bucholz Mitjà, segon Bucholz Total i tercer el progressiu.

6. El director del torneig és el Sr. : Joan ´Barnet

7. Árbitre, Jose María Jordan

8. Les inscripcions poden fer-se per mail fins les 21,00 hores del dia 11 de maig, a :

O al seguent formulari : https://goo.gl/fdObix

Fins a un maxim de 118 jugadors.

9. Tots els jugadors inscrits, acepten que es puguin divulgar fotos del torneig els diferents medis de comunicació dels organitzadors.

10. L’organització es reserva el dret de canviar qualsevol punt d’aquest reglament.



       

Lliga Catalana. Ronda 11

Palafrugell B 1-3 Pallejà B

Aquest diumenge l'equip B ha hagut de matinar per a desplaçar-se a Palafrugell per a disputar la eliminatòria de la Lliga Catalana de la tercera categoria que l'enfrontava al Palafrugell B

Les coses començaven bé amb la ràpida victòria d'en Didac López enfront un jove jugador que li ha posat les coses massa fàcils i als 10 minuts i en 8 moviments ha realitzat una miniatura, establint el matiner 0-1 en el marcador provisional

Al costat la partida també pintava molt bé pel Pere Alegre desprès de guanyar la dama contrària a canvi d'una torre en una descoberta evident però que el contrari no ha estat conscient del perill. Amb aquest avantatge material la partida s'ha guanyat finalment sense problemes col.locant el 0-2 en el marcador.

El el tauler número 1 l'Antonio Moreno, coneixent que només calia unes taules per assolir el pas a la següent ronda, ha ofert les taules en una posició favorable però complicada que el adversari ha acceptat ràpidament. 

Finalment, en la partida més llarga, en Fernando Badia, desprès d'anar inferior ha aconseguirt capgirar la seva partida, i ha acordat taules amb un final d'alfils del mateix color.

Amb aquest resultat l'equip entrarà en el sorteig per disputar un altra eliminatòria amb els 3 equips restants. 

4 d’abr. 2016

Lliga Catalana Ronda 9. L'equip B assoleix l'ascens de categoria




El segon equip del club format pels jugadors Antonio Moreno, Fernando Badia, Pere Alegre i Didac López, i en ocasions per Alex Ayllon, Èric Alegre, Guillem Portales i Josep M. Martinez , va assolir aquest diumenge l'ascens a la segona categoria després de la victòria d'ahir en el seu enfrontament contra el seu rival directe el Sant Adrià D . Els resultats individuals van ser: victòries de l'Antonio Moreno i Didac López, partida taules de Pere Alegre i derrota de Fernando Badia, establint el marcador definitiu de 2,5 a 1,5. L'equip com a guanyador del grup VII jugarà els playoffs entre els campions dels respectius grups. 

Sant Adrià D 1,5-2,5 Pallejà B

D'altra banda, el primer equip de Pallejà, ja amb l'objectiu de permanència a la primera categoria assegurat, va empatar en el seu matx enfront el Castellbisbal amb un resultat de 4-4 amb victòries per parts iguals de David Lozano, Pere Reyes, Alex Bueno i Alex Ayllon i derrotes de l'Esteve Gumà, Toni Gallego, Fran Izquierdo i Luis Vega. Cal esmentar que el equip rival tampoc es jugava res i va venir amb els habituals primers taulers però més fluixos en la resta de taulers.