BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

24 de març 2016

Finalitza el Campionat de Catalunya d'edats 2016


Carles Martin, el nostre representant en el campionat de Catalunya d'enguany a la categoria sub-12 ha finalitzat la seva participació en el campionat amb 6 punts sobre 9 possibles, en una meritòria posició 16  d'un total de 109 participants, amb molt bon nivell la qual cosa es bona pels escacs catalans. 

En Carles després de l'esforç realitzat durant aquests 6 dies, estava content pel fet d'haver participat i aconseguit els punts necessaris per a poder participar en el proper campionat d'Espanya. Ens comenta que creu ho podia haver fet millor i amb una mica de sort haver quedat entre els primers, però pensa que ha agafat molta experiència i un bon aprenentatge, la qual cosa compartim tots els seus companys.

D'altra banda ja tenim els campions de catalunya d'enguany als quals felicitem.

 A la categoria sub-12:  

1er. classificat: Llibert Cespedes  (Tres Peons)
2n. : Pau Pueyo (Sant Boi, CE)
3er. Daniel Alvarez Albiol (Foment )

Podi categoria sub-12

Categoria sub-8:  

1er. classificat:Miquel Company (Llinars CE)
2n. : Nil Garcia (Ripollet CE)
3er.Martí de la Riva (Foment )

Categoria sub-10:  

1er. classificat:David Adevedo (Alt Empodà, CE)
2n. :Jaume Alcón (Geva.Cea CE)
3er. Jordi Camprubí (Banyoles )

Categoria sub-14:  

1er. classificat: Sergi López Pajuelo (Montmeló)
2n. : Victor Alvarez Albiol (Foment )
3er.Hector Sama (La Lira)

Categoria sub-16:  

1er. classificat: Guillem Porta (Colon Ateneu)
2n. : Gerard Ayats (Llinars, CE)
3er. Xavier Povill (Peona i Peó)

Categoria sub-18 :

1er. classificat: Pere Garriga (Mollet,CE)
2n. :Llatzer Bru (Cerdanyola)
3er. Alexandre Ventura (Vila Olímpica)

23 de març 2016

Penúltima jornada del Catalunya d'edats


Jornada complicada la que hem viscut avui amb el seguiment del nostre jugador en Carles participant de la categoria sub-12 del campionat de Catalunya d'edats 2016, el qual perdia en la sessió matinal enfront una defensa moderna, on li han fet dos cops tàctics molts senzills i ha hagut de declinar el rei. 

Possiblement, el fet d'haver perdut un parell de partides, en un campionat tan exigent on no hi ha temps de recuperar-se dels errors, li hagi afectat anímicament i a més a hagut de jugar partides de molt llarga durada. Pensem en aquella de 4 hores que finalment va perdre li va passar factura. 

Per la tarde en Carles va a jugar una nova partida, amb la sensació de que o guanya o quin desastre. Desprès d'una imprecissió seva però, menys mal, també del seu rival, finalment guanya i es col.loca amb 5/8 i demà finalitzara la seva participació.

Segurament no es la participació que ell esperava però no es ni molt menys un desastre. Pensem que tenim un gran jugador, i que serà un encara millor jugador. Hem vist aquest dies que tots els companys del club han donat suport en Carles. Tothom pensa que ha progressat molt el darrer any, però en competicions d'aquest tipus hi ha un aspecte psicològic en forma de desgast i els detalls a vegades son determinants .

En definitiva, som possitius: s'ha de perdre primer per estar preparats quan toqui guanyar!

22 de març 2016

Jornada matinal en el campionat de Catalunya per edats 2016


Victòria matinal del nostre jugador en Carles Martin, en la 6a. ronda del catalunya d'edats, amb peces negres. La partida ha començat amb c4 del jugador de les blanques i s'ha arribat per trasposició a un gambit de dama que no ha trigat en Carles en dur-se el punt i comptabilitzar un total de 4 punts de 6

Per la tarda havia jornada de descans i el campionat es reprendrà demà amb la disputa de la setena i vuitena ronda i finalitzarà el dijous amb la darrera novena jornada.

Podeu seguir els resultats al seguent enllaç

http://chess-results.com/tnr211211.aspx?lan=2&art=2&rd=7&fed=CAT&turdet=YES&flag=30&wi=984

21 de març 2016

Nova jornada del campionat de Catalunya d'edats


Jornada agridolça pel que fa als interessos del nostre jugador Carles Martin en la disputa de les rondes 4 i 5 del campionat de Catalunya d'edats categoria sub-12 que es celebra en el Hotel Palas de Vilaseca i Salou.

La ronda 4 es disputava a partir de les 9,30 hores del matí i l'enfrontava amb el jugador del Montornès Wei Zheng Hong. La partida finalitzava amb unes taules justes desprès de que en Carles anès molt apurat de temps en la part final de la partida. 

Temps de descansar, dinar, relaxar-se i nova ronda, a les 16,30 hores, enfront aquesta vegada de la jugadora Vinyet Palau. Les coses no pintaven gaire bé segons en comentava en Toni Gallego, desplaçat a Vilaseca per a la ocasió en el dia d'avui: "Li han fet un atac de franc i tenia que haber realitzat un contraatac en el centre. 

S'ha quedat en una posició molt restringida, No m'agrada"- ens deia . Finalment hi desprès de 3 hores de partida, en Carles ha perdut, la qual cosa es notícia ja que feia molt de temps que no perdia en campionat oficial. 

Ara toca descansar, treure's la pressió de sobre, recuperar-se de la derrota. Nombrosos missatges de suport rebuts pels seus companys de club. Endavant Carles!. Recorda tal com deia el genial Capablanca: "Aprendí más de una derrota que de cien victorias".

Demà tornem-hi.

20 de març 2016

Inici del campionat de Catalunya d'edats 2016


Carles Martin ha iniciat la seva participació en el campionat de Catalunya d'edats que es disputa des d'aquest dissabte a L'Hotel Palas de Vilaseca-Salou fins al 24 de març a Vilaseca-Salou. I ho ha fet de forma exitosa desprès de dues victòries i 1 taules, que el sitúen amb 2,5 de 3. 

La veritat es que en Carles ha hagut de treballar dur en les tres partides. La primera disputada el dissabte victòria desprès de 3 hores de lluita gràcies a un peó d'avantatge. La segona partida s'ha disputat aquest diumenge al matí també amb victòria però molt apurat de temps. 

Finalment aquesta tarda en Carles tornava a jugar aquesta vegada amb blanques on s'ha arribat per trasposició de jugades d'una petrov a una defensa berlinesa, arrivant a un final de torres i peons on, malgrat en Carles ha tingut la opció de victòria, no l'ha pogut concretar finalitzant la partida en taules. 

Cal dir que la partida ha estat retramesa en directe via internet per la federació catalana, la qual cosa ha fet que molts companys del club l'han pogut seguir i comentar durant bona part de la tarda 

Carles Martin- 1/2-1/2- Edgar Roca
Demà al matí es disputarà la 4 partida on en Carles jugarà amb negres contra el jugador del Montornès Wei Zheng Hong

14 de març 2016

Lliga Catalana. Ronda 8. L'equip A assoleix la permanència

Jake B 4-4 PallejàA

Aquest diumenge l'equip A assoleix l'objectiu de la permanència a la primera categoria després d'un empat agònic en el últim moment davant del Jake B de l'Hospitalet.

L'equip es desplaçava a l'Hospitalet amb un equip format per Toni Gallego, David Lozano, Fran Izquierdo, Pere Reyes, Carles Martin, Alex Bueno, Antonio Moreno i Fernando Badia per enfrontar-se al segon equip més fort de la categoria, un equip amb 5 jugadors per sobre dels 2000 d'Elo i que ens treia més de 120 punts de mitjana per tauler.

El matx començava amb la baixa de darrer moment del rival de l'Àlex que ens privava d'una bonica partida però ens donava un punt vital des de l'inici. Després el patiment: dues ràpides desfetes del Fran i del Toni per errades en l'apertura capgiraven el marcador que es situava en un 2-1 en contra. La resta de partides continuaven. Totes igualades, excepte la del Fernando, que aprofitava una alta errada del rival per guanyar un peó i qualitat: tot era possible. 

El matx es posava pitjor quan en David tornava a ser atracat en un final de torres, i poc desprès en Pere Reyes aconseguia unes taules lluitades amb qualitat de menys però amb una posició totalment tancada on la torre del rival no tenia cap tipus de contrajoc. Marcador: 3,5 a 1,5 en contra.

Mentrestant, en Carles, que estava jugant un final gairebé des de l'inici de la partida, aprofitava un error del rival per endur-se una partida que estava perduda un parell de moviments abans! i situar el marcador en un 3,5-2,5. Tot quedava pendent de les partides agòniques de l'Antonio, en un final de dames amb sis peons per banda força igualada, i del Fernando, a qui la partida se li havia torçat i ara era ell el que havia de lluitar per la igualtat. 

Però la sort estava ahir del nostre costat: l'Antonio va entrar en un final de peons guanyat després del canvi de dames que li va afavorir i guanyà després de gairebé 80 moviments mentre que en Fernando va aconseguir aturar els peons de l'adversari i signar unes taules després de 90 moviments, aconseguint de forma heroica el marcador 4-4 final que ens garanteix la participació a la primera categoria la temporada vinent.

L'equip tancarà la seva participació d'enguany el proper dia 3 d'abril enfront el Castellbisbal.

Pallejà B  3-1 Cervelló B


Pel que fa al Pallejà B continúa el seu camí cap a l'ascens a la 2a. categoria desprès de la seva victòria d'ahir enfront el Cervelló B.

L'equip formava aquesta vegada amb Pere Alegre, Èric Alegre, Dídac López i Alex Ayllon. 

Les coses es posaven a favor desprès de la ràpida victòria de l'Alex. Després també aconseguia la victòria en Didac aprofitant l'activitat de les seves peces, però en Èric perdia material en una desafortunada jugada i posteriorment la partida. 

Amb el marcador parcial 2-1 quedava per disputar-se la partida d'en Pere. Una partida molt igualada però que va poder aconseguir un peó d'avantatge en un final de cavalls i aprofitar-ho per guanyar la partida i establir el marcador definitiu al nostre favor. 

Amb aquest resultat el Pallejà B es líder només amb 1 punt d'avantatge sobre el Sant Adrià D i es jugarà l'ascens a segona categoria enfront el seu rival directe el proper dia 3 d'abril. 







10 de març 2016

Participació en el campionat de Catalunya d'edats 2016


Carles Martin serà el nostre representant en el campionat de Catalunya d'edats 2016 que es celebrarà des del dia 19 fins al 24 de març a Vilaseca-Salou.

El campionat d'enguany compta amb una participació rècord de 437 participants, dels quals un total de 109 son de la categoria sub-12 que participarà en Carles, al que desitgem molta sort.

Podeu seguir el campionat al següent enllaç:


8 de març 2016

Lliga Catalana. Ronda 7

Palleja A 2-6 Cadena
Aquest diumenge es va disputar la setena jornada de la Lliga Catalana amb una dura derrota de l'equip A enfront el Cadena el qual va imposar el major elo en la majoria de taulers, amb derrotes clares d'en Toni, Luis i David; derrotes amb opcions d'en Fran, Pere Reyes i Dídac. Només van aconseguir la victòria l'Àlex Bueno i en Carles que continúa imbatut.

Aquest grup està resultant molt difícil on la permanència esta molt disputada ja que el segon classificat té 4,5 punts i el últim 3 punts amb poc marge de punts entre els equips, molta lluita i tot per decidir en les últimes 2 rondes.

La propera setmana l'equip es desplaça a l'Hospitalet per jugar contra el Jake B i tancarem la participació el proper 3 d'abril contra el Castellbisbal.

Espiga D 1,5- Pallejà B 2,5

El Pallejà B es va desplaçar al barri de les Corts a Barcelona, per jugar el seu enfrontament amb l'Espiga de les Corts D amb victòria.  Primer va guanyar de forma ràpida l'Alex Ayllon mentre que Pere Alegre obtenia unes afortunades taules en una posició crítica. l'Antonio Moreno guanyava en una gambit de rei força interessant amb peces negres, mentre que finalment Fernando perdia la seva partida que ja portava molt costa avall.

L'equip B, que manté les seves opcions d'ascens, jugarà la propera setmana com a local contra el Cervelló B