BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

29 de febr. 2016

Lliga Catalana. Ronda 6

Tres Peons- Pallejà 5,5-2,5
Nova derrota del primer equip en la seva visita al barri de Gràcia de Barcelona enfront el Tres Peons D, en un matí no gaire afortunat i on l'equip haurà d'esperar altres ocasions per assolir matemàticament la permanència.

El match va començar amb una derrota de l'Esteve que va perdre la seva partida desprès d'un sacrifici sense prou compensació. Poc desprès, en Dídac també va haver de declinar el seu rei, ja que no va tenir cap tipus d'opció des de la mateixa apertura.

Posteriorment arribaren les taules d'en Toni en una apertura italiana variant Traxler on, una vegada es van acabar les complicacions, es va arriba a un final d'alfil contra cavall; també taules d'en David no va saber culminar una bona posició i finalment va haver de lluitar per l'empat. Pere Reyes va rebre el escac i mat, ja que mai abandona, tras guanyar-li el rival la seva partida en el franc de dama. En aquell moment el marcador ja mostrava un contundent 4-1

L'Àlex va aconseguir la única victòria del mati després de guanyar un peó en la mateixa apertura en una escocesa i va mantenir la seva renda fins el final. Menció apart en Xavi que debutava amb el club i va perdre al caure-li la bandera quan estava millor i, ja amb el match decidit, en Carles pactava taules en una posició igualada però amb molt peix per vendre.

Pel que fa al Pallejà B que jugava com a local, victòria per 3-1 que el sitúa com a líder del grup. 

Pallejà B-Vilafranca G  3-1

El matí va començar bé  amb la ràpida victòria de Pere Alegre, en una siciliana variant del drac on el seu rival es va equivocar en la mateixa apertura. Després l'Èric guanyava en el taulell 4 en un enfrontament que portava avantatge durant tot el transcurs de la partida. 

Posteriorment la sorpresa saltava en el taulell 1 on l'Antonio es veia sorprès per una jugava arriscada del contrincant però que no va veure la defensa precisa que el deixava amb avantatge i on va caure en una xarxa de mat. En aquell moment el marcador era de 2-1 i únicament faltava una partida per resoldre. 

Finalment en Fernando va guanyar una partida que tenia en contra però que va lluitar per decantar-la al seu favor i aconseguir el punt definitiu que reflectia el marcador final.

La setmana final el primer equip jugarà com a local per assegurar la permanència contra el Cadena, mentre que el B viatjarà al barri de les Corts contra l'Espiga D.

6a. i última jornada de les fases prèvies del Vallès Occidental

Carles Martin ha finalitzat en tercera posició en les fases prèvies d'escacs base del Vallès Occidental, en la categoria sub-12(benjamí)

En Carles necessitava unes taules per aconseguir la primera posició que ha ocupat durant tot el campionat, pero ahir va perdre davant el jugador del Ripollet Alex Ramon. 


Carles Martin-Alex Ramon 0-1

La classificació final queda configurada amb Lari Ranim seguit de l'Àlex Ramon(tots dos del club escacs Ripollet), seguit d'en Carles.

Les fases finals del campionat de Catalunya d'edats es disputaran del 19 al 24 de març a Vilaseca-Salou. 

22 de febr. 2016

Lliga Catalana. Ronda 5





S'ha disputat aquest diumenge a la sala Pal.ladius l'enfrontament de l'equip A contra el gran favorit per assolir l'ascens, l'escola d'escacs de Barcelona B, un equip d'un altra categoria amb jugadors de diverses nacionalitats i molt superior en cada tauler per nivell d'ELO que va imposar-se per un contundent 1 a 7

L'escola d'escacs ens va passar per damunt i tan sols van poder aconseguir dues taules. Potser el resultat es més abultat del que hauria de ser, però en cap moment va haber la possibilitat de donar la sorpresa.

Els tres primers resultats no van trigar. D'una banda derrota clara de Pere Reyes que va jugar una siciliana entrant en el gambit Smith-Morra i va sortir ben escaldat. Derrota també de Luis Vega i partida taules de Fran Izquierdo, jugant de manera sòlida amb blanques, en un final d'alfils de diferent color.

Més tard, David es deixa la dama en una descoberta quan la partida estava igualada i l'Àlex entaula en un final de torres. El resultat en aquell moment 1 a 4.

Després en Toni perd la partida després d'un sacrifici dubtós del seu rival en el que el nostre jugador no encerta amb la millor continuació. L'Esteve també perd la seva partida que va lluitar de manera digne, al perdre una peça quan la seva posició era ja desesperada i a menys d'1 minut de rellotge. I finalment l'Antonio també perd en un final de dames en les que va tenir les taules al seu abast però tampoc va poder trobar-les.

Després d'aquest resultat contra el rival més fort i possiblement l'equip que assoleixi l'ascens definitiu, el nostre objectiu és el d'aconseguir el més aviat millor els punts necessaris per assegurar la permanència.

L'equip A es desplaça el proper diumenge al barri de gràcia per jugar contra el Tres Peons D, mentre que l'equip B que aquesta setmana descansava jugarà com a local contra el Vilafranca G amb l'objectiu d'assolir l'ascens a la segona categoria. Falten 4 jornades per aconseguir-ho.

A la dreta, taulers 1 a 4: Esteve, Toni, Luis i David

A la dreta tauler 5 a 8: Fran, Pere Reyes, Alex i Antonio




5a. jornada fases prèvies del Vallès Occidental


Carles Martin ha assolit taules davant el seu enfrontament amb Jan Garcia aquest dissabte en la seva participació en les fases prèvies d'escacs base del Vallès Occidental.. 

Amb aquest resultat en Carles continúa líder de la categoria sub-12(benjamí) a manca d'una última jornada on haurà d'aconseguir un mínim de taules per finalitzar com a primer classificat

15 de febr. 2016

Lliga Catalana. Ronda 4

S'ha disputat aquest diumenge la 4a. jornada de la Lliga Catalana on els nostres equips jugaven a domicili.

L'equip A intentava mantenir els bons resultats obtinguts fins ara amb un total de 3 victòries de 3. Aquest cop s'enfrontava al Cornellà C amb un equip format per Esteve Gumà, Toni Gallego, Luis Vega, Fran Izquierdo, David Lozano, Pere Reyes, Alex Bueno i en Dídac López que jugava per primera vegada en el A per substituir la baixa d'última hora d'en Carles Martin. 

El matx començava bé ja que el rookie Dídac debutava amb bon peu al posar el 0-1 a favor en una partida molt ràpida al caçar la dama adversària. Poc després l'Alex finalitzava també la seva partida amb unes taules en un final d'alfils del mateix color amb varis peons per cada banda. Mentre tant, en d'altres taulers en Lluís guanyava una peça al seu rival i en Fran caçava així mateix la dama contrària. La resta de partides estaven força igualades.

Mentre tant, finalitzaba la partida d'en Luis amb victòria, però en Fran va haber de tornar la dama i va acabar perdent el seu final en un final amb peó de menys. En David va guanyar la seva partida ja que el rival va voler la victòria forçant amb un peó de menys. El resultat en aquell moment era d'1,5 a 3,5 però era un resultat enganyós que no mostrava el que succeïa realment ja que les altres partides estaven força malament. 


De la resta, la primera en acabar va ser la d'Esteve al que se li va escapar una partida que portava totalment controlada en un avanç de peó que va ser a posteriori desastrós i acabà perdent la partida. També va perdre Toni, en un final de dames amb dos peons de menys però amb oportunitat per la mala posició del rei rival, però que en Toni deixa escapar aquesta oportunitat al lluitar per la victòria. 

Finalment en Pere Reyes aconsegueix malgrat la seva peça de menys muntar una xarxa de mat contra el rei rival per la qual cosa aquest va haver de conformarse amb unes taules per escac continu i deixar el marcador final en l'empat a 4 definitiu que vist com anava tot plegat va saber a glòria

Pel que fa a l'equip B, es desplaçava a Hospitalet per jugar contra l'Hospitalet Bellvitge D. Poca història va haber d'aquest enfrontament amb clara superioritat dels nostres jugadors que en aquest cop formaven Fernando Badia, Pere Alegre, Èric Alegre i Alex Ayllon, amb victòries en tots els taulers de forma rotunda. Unicament en Èric va deixar-se escapar el punt, ja que malgrat l'avantatge material important del que disposava, el contrincant va aconseguir unes taules degut a l'escac continu amb la seva dama que el nostre jugador no va saber anticipar.

Hospitalet Bellvitge 0,5- Pallejà B 3,5

Després d'aquesta jornada i arrivant a l'equador del torneig, s'estan assolint els objectius dels nostres equips a l'inici de temporada: L'equip B torna a estar amb possibilitats d'ascens a la segona categoria,. Tan sol el separa mig punt de l'equip líder, amb molts equips igualats, però amb confiança en el potencial de l'equip B 

L'equip A es va deixar ahir mig punt en Cornellà, però amb 3,5 punts sobre 4 hi ha moltes possibilitats de mantenir la primera categoria ocupant actualment un excel.lent segon lloc en el grup. A més la setmana próxima l'equip juga amb el líder i màxim favorit d'assolir l'ascens l'Escola d'Escacs de Barcelona B, un matx en el qual els nostres jugadors tenen molta il.lusió per jugar. 


4a. ronda de les fases prèvies del Vallès Occidental


Carles Martin continua invicte en la seva participació en les fases prèvies d'escacs base del Vallès Occidental  al guanyar amb peces blanques al jugador del CE Ripollet Lari Ranim. 

Amb aquesta victòria, en Carles porta 4 de 4 en la categoria sub-12 (benjamí) d'aquesta competició


13 de febr. 2016

Finalitzen les fases prèvies d'escacs base a Sant Boi de Llobregat




Ha finalitzat aquest dissabte al Casal Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat, la darrera ronda de les fases prèvies del campionat de Catalunya d'edats, que s'han portat a terme gràcies a la excel.lent organització de l'Associació de Clubs del Baix Llobregat i el suport dels seus clubs i la federació Catalana d'escacs.

Pel que fa als resultats globals, no ha estat possible emportar-se cap de les primeres posicions per part dels nostres joves jugadors malgrat ben aprop han  estat d'aconseguir-ho, essent el Javier Montero i l'Hugo Ruiz en la categoria sub-10, en Guillem Portales en la categoria sub-12 i l'Eric Alegre i l'Ivan Gimenez a la categoria sub-14 i l'Àlex Ayllon en la categoria sub-18, els nostres jugadors millors classificats.

Però el mes important ha estat que els nois han gaudit durant aquests 4 dissabtes que ha durat la competició. Uns ja repetien d'altres ocasions mentre que d'altres ha estat la primera vegada que participaven i de ben segur es porten una bona experiència en general i en el món dels escacs en particular.




Els guanyadors de les respectives categories han estat:

En la categoria sub-8:

1r. Ivan Planella (Esplugues l'Avenç )
2n. Aaik Schaefer(Sant Boi )
3er. Miguel Cabrillana (Peón Doblado)

En la categoria sub-10:

1r. Xavier Gonzàlez (Unió Coral Sant Feliu)
2n. Hugo Duro (Cornellà)
3r. Mario Cabeza (Molí Nou)

En la categoria sub-12:

1er. Pau Pueyo (Sant Boi)
2n. Edgar Roca (Col. Bon Soleil Sant Andreu)
3er. Angela Gonzàlez Pedraza (Espluguenc)

En la categoria sub-14:

1er. Marc Garcia (Molins de Rei Foment)
2n. Joana Ros (Sant Boi)
3er. Africa Gonzalez Pedraza (Espluguenc)

En la categoria sub-16

1r. Jaume Ros (Sant Boi)
2n. Alex Alcaide (Sant Joan Despí)
3er. Èrica Suarez (Cornellà)

En la categoria sub-18:

1r. Emilio Dominguez (Cornellà)
2n. Toni Nogués (Sant Joan Despí)
3er. Javier Medrano (Viladecans)

Fotografia dels guanyadors 

Proximament es disputarà a La Pineda-Salou el campionat absolut de Catalunya.

Us deixem amb algun dels nostres jugadors.
Nicolas, categoria  sub-8
Hugo, 7è classificat sub-10

Javier, sisè classificat sub-10





Diego, categoria sub-10


Eric, categoria sub-10

Ivan, categoria, sub-10

Alvaro, categoria sub-10

Ignasi, categoria sub-10

Guillem 5è classificat sub-12
Lucia categoria sub-12

Jana, categoria sub-12




Adrià, categoria sub-12


Èric, 4rt. classificat sub-14
Ivan, 6è classificat sub-14
Mario, categoria sub-14


Alex, 4rt. categoria sub-18
Jugadors del CEP

8 de febr. 2016

Lliga Catalana. Ronda 3

Es va disputar aquest diumenge la tercera ronda de la Lliga Catalana on els 2 equips disputaven els seus respectius enfrontaments de la 1a. i 3a. categoria respectivament.


L'equip A de la 1a. categoria s'enfrontava al Peón Doblado, rival difícil. El match començava malament amb dues derrotes ràpides de Francisco Izquierdo i l'Àlex Bueno. El rival d'en Fran li va guanyar un peó per una clavada que li va passar inadvertida en la meitat del tauler i va fer valer aquest avantatge fins el final on va decidir tot entrant amb la dama en primera fila. L'Àlex va perdre per a una imprecisió en un final de cavall contra alfil amb varis peons per cada banda, la qual cosa li va fer entrar en un final de peons perdut. 

Amb aquestes dues derrotes les coses es posaven molt malamanent ja que, a més les partides que disputaven David Lozano i Carles Martin pintaven molt malament amb la resta de partides molt igualades i tan sols la partida de Toni Gallego semblava amb avantatge.

Però les coses canvien en un moment: Pere Reyes va caçar una peça del seu rival que en aquell moment li estava fent un fort atac i es lliurava de la pressió que li exercia i finalment feia valer el seu avantatge material. Al mateix temps, Toni finalitzava la seva partida còmodament en la que ben aviat es va fer amb avantatge amb dos peons en franc de dama. Poc després en Luis Vega aprofita una distracció del seu rival per a convertir un final de cavalls condemnat a taules. El resultat en aquest moment es 3 a 2 a favor.

Seguidament finalitza la partida de l'Esteve Gumà que, desprès de lliurar una peça per un fort àtac sobre el rei adversari no va poder culminar el seu àtac i va acabant perdent per desaventatge material. El resultat en aquest moment era empat a 3, però les dues partides restants havien canviat de forma sobtada i la victòria no perillava. Així en David Lozano va guanyar la seva partida al forçar al seu rival en un final de taules i el benjamí de l'equip en Carles Martin va guanyar desprès de deixar-se el seu rival una peça, malgrat va haver de superar els problemes de temps, la qual cosa es normal en ell, i un fort àtac del contrincant. Finalment victòria de l'equip i un ple de 3-3 en la Lliga.

Palleja-Peón Doblado 5-3

Pel que fa al Pallejà B de segona categoria, primera derrota de la temporada en un dia no gaire afortunat de l'equip que jugava en aquesta ocasió amb Antonio Moreno, Pere Alegre, Chema Martinez i Dídac López

El match va començar amb la primera derrota d'en Chema, que jugava amb jugades lògiques però que, potser degut a la falta de ritme de competició, va començar a perdre algun peó per aquí i per allà degut a petites imprecisions i finalment la partida. El marcador en aquesll moment era 0-1 en contra. 

Després en Pere no va poder passar de les taules enfront una jove jugadora, malgrat les bones posicions aconseguides durant la partida però que, finalment no va saber aprofitart. D'altra banda, en Didac tampoc va passar de les taules ja que va simplificar en un final teòric de taules, quan tenia tot al seu favor. El marcador en aquell moment era desfavorable i només quedava la partida de l'Antonio per jugar: les coses pintaven malament.

Finalment l'Antonio perdia. Va jugar bé, plantejant un gambit de rei i arriscant per aconseguir la victòria. Una partida on semblava que es buscaven clavades i desclavades a propòsit amb tota mena de descobertes també. Antonio ha jugat molt agut, però finalment ha acabat perdent. Malgrat aquesta derrota l'equip continuarà lluitant per assolir l'ascens per a la propera temporada. 


Pallejà B- Gran Penya Vilanova D  1-3
La propera setmana els equips jugaran a domicili. El Pallejà A es desplaça per jugar contra el Cornellà C i el Pallejà B per jugar contra el Hospitalet de Bellvitge D

7 de febr. 2016

3a. jornada d'escacs Base del Baix Llobregat a Sant Feliu



S'han disputat aquest dissabte al mati a les instal.lacions de la Unió Coral de Sant Feliu de Llobregat, la tercera i penúltima jornada de les fases prèvies d'escacs base del Baix Llobregat amb la disputa de les rondes 3 i 4. Pel que fa als nostres jugadors:

En la categoria sub-18, l'Àlex Ayllon va perdre la primera ronda i descansava durant la segona, Està amb 2 punts sobre 5.

En la categoria sub-14 l'Èric Alegre va fer taules la primera partida i guanyava la segona. L'Ivan Gimenez va verdre la primera partida i guanyà la segona. Tots dos estan amb 4/6 empatats en la tercera posició amb d'altres dos jugadors. Els primers jugadors estan amb 5,5 punts a la espera de la última ronda.

En la categoria sub-12 Guillem va guanya la primera partida i va perdre la segona partida en la taula 1 de la categoria contra el número 1 del ranking inicial. Ara està empatat enla quarta posició amb 4/6. La Lucia no va venir per malaltia, al igual que la Jana. Estan amb 2 i 1 punt respectivament. L'Adrià, que debuta en la competició, va perdre la primera partida i guanyà i suma 2 punts.

En la categoria sub-10 l'Hugo que portava 3,5/4 va guanya la primera i va perdre la segona en la taula 1 de la categoria. Ara està 4rt, amb 4,5 punts a mig punt del segon a la espera de la última jornada. Javier Montero va guanya la segona i porta 3,5 punts. Ivan Ruiz taules i victòria i també està amb 3,5 punts. Diego va perdre las dues partides i segueix amb 3/6 punts. Els debutants l'Èric i l' Ignasi van guanyar una partida i estan amb 2 punts. Finalment l'altra debutant l'Àlvaro va perdre les dues i segueix amb 1 punt.

Finalment en la categoria sub-8 Nicolàs no ha tornat a jugar des de la primera jornada i no s'ha estrenat amb cap victòria.

La propera setmana darrera jornada d'aquestes fases prèvies a Sant Boi de Llobregat, amb el Molí Nou com a club anfitrió.





3a. ronda de les fases prèvies del Vallès Occidental


Tercera victòria consecutiva del Carles Martin,  enfront al jugador del Cerdanyola Guillem Eguea, que participa en les fases prèvies d'escacs Base del Vallès Occidental, en una jornada marcada per les festes del Carnestoltes a tot Catalunya


G. Egea- C.Martin 0-1
Podeu veure els resultats a l'enllaç: