BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

31 de gen. 2016

Lliga Catalana. Ronda 2



El Pallejà A s'ha desplaçat aquest diumenge al casinet d'Hostafranc on ha aconseguit una meritòria victòria en el grup VIII de la primera categoria enfront el Catalunya D per 5-3 punts. L'equip s'ha mostrat molt sòlid sobretot en els primers taulers. Victòries de l'Esteve Gumà, en Toni Gallego, en David Lozano i en Fran Izquierdo; taules de Luis Vega i Carles Martin; i únicament les derrotes de Pere Reyes i l'Àlex Bueno. L'equip es col.loca amb 2/2 i el proper diumenge jugarà com a local enfront el Peón Doblado.


Primers taulers Esteve Gumà, Toni Gallego, Luis Vega, David Lozano.
Taulers 5 a 8: Fran Izquierdo, Pere Reyes, Carles Martin, Àlex Bueno
Pel que fa al Pallejà B de tercera categoria, nova victòria enfront el Vilafranca F per 3-1 amb victòries d'Antonio Moreno, Fernando Badia i Dídac López, i la única derrota d'en Guillem Portales que ha jugat bé fins al final que no ha pogut resistir l'àtac contrari. 

Cal destacar el debut en la Lliga Catalana de Dídac López i d'en Guillem, jove promesa  sub-12 , que de ben segur donaran moltes alegries pel seu bon joc .

30 de gen. 2016

Segona jornada dels escolars a Cervelló




S'ha disputat aquest dissabte al matí a Cervelló, la segona jornada de les fases prèvies del campionat de Catalunya per edats corresponent al Baix Llobregat on participan disset dels nostres jugadors, alguns d'ells ja veterans en aquestes competicions, d'altres que inicien la seva trajectòria en el mon dels escacs, i aconseguien en alguns casos les primeres victòries de la seva curta carrera escaquística amb una gran alegria.

D'altres es col.locaven en les primeres posicions, Així en la categoria sub-10 Hugo Ruiz es col.loca amb 3,5/4(llàstima la partida de la setmana pasada que va ofegar l'adversari amb rei i dama contra rei!), Diego Fernandez amb 3/4 i Javier Montero amb 2,5/4; també molt ben classificats en la categoria sub-12 Guillem Portales amb 3/4 i en la categoria sub-14 Ivan Gimenez amb 3/4 i l'Èric Alegre amb 2,5/4; i en la categoria sub-18 l'Àlex Ayllon lluitant en la categoria dels grans amb 2 punts.

El proper dissabte els nostres ens desplaçarem a la seu de la Unió Coral de Sant Feliu de Llobregat per disputar la penúltima jornada.

Segona ronda dels escolars del Vallès Occidental


Carles Martin ha guanyat aquest dissabte a la tarda, la seva partida en la categoria sub-12 de les fases prèvies del campionat de catalunya d'edats del Vallès Occidental, amb peces blanques.

Amb aquesta victòria es situa dels capdavanters de la classificació amb 2/2 punts

Classificació i resultats al següent enllaç:

http://chess-results.com/tnr203489.aspx?lan=2&art=2&rd=2&wi=821

25 de gen. 2016

Inici de la Lliga Catalana

Ha començat aquest diumenge la competició per equips més important dels escacs catalans, la Lliga Catalana, on molts equips d'arreu de tot Catalunya, amb els corresponents jugadors(enguany hi ha gairebé 8000 llicències segons dades de la Federació Catalana) disputen aquesta competició en les diferents categories. 





Bon inici pel que fa als nostres equips: en primera categoria, el Pallejà A va guanyar 5,5-2,5 al Sant Boi C, amb victòries de l' Esteve Gumà, David Lozano, Fran Izquierdo, Carles Martin i l'Àlex Bueno; taules del Luis Vega, i dues derrotes per part del Toni Gallego i en Pere Reyes. Pel que fa a l'altre equip, el Pallejà B de tercera categoria va guanyar 4-0 per incomparecença del rival, el Peón Doblado C. 

Us mostrem una partida de la jornada, la que va disputar el nostre jugador Alex Bueno, conduint les peces negres en una línia molt agressiva del contraàtac Traxler que, malgrat ser una línia refutada, va ser molt divertida.



24 de gen. 2016

Engega el campionat escolar a Pallejà



La Sala Pal.ladius a Pallejà es va omplir de gom a gom aquest passat dissabte al matí amb motiu de la 1a. jornada de les fases prèvies del campionat de Catalunya corresponent al Baix Llobregat on es van congregar més d'un centenar de nens i nenes amb les respectives famílies, companys i delegats de club i els respectius monitors i entrenadors de clubs del baix.

Aquesta participació diu molt a favor de la bona tasca feta a favor de la promoció dels escacs i la formació dels joves jugadors per part de molts companys del clubs Baix Llobregat com ara Sant Boi, l'Espluguenc, Sant Joan Despí, Cornellà, Peón Doblado, la Unió Coral de Sant Feliu, Molins de Rei, Castelldefels, entre molts d'altres 


Es van disputar un total de 2 partides per jugador d'un total de 7 rondes que es disputaran aquestes fases. Pel que fa a la Escola d'Escacs del club van participar un total de 17 jugadors, amb resultats divers, tenint en compte que hi havia molts alumnes que era la primera vegada que s'estrenaven en competició oficial. 

Pel que fa als millors resultats dels nostres:  en la categoria sub-10 Ivan Ruiz Bogurina i Javier Montero es sitúen amb 2 de 2, i Hugo Ruiz Mateos amb a 1,5/2 i en la categoria sub-12, en Guillem Portales també es sitúa provisionalment al davant amb 2/2.

El proper dissabte acompanyarem als nostres jugadors que disputaran la ronda 3 i 4 a Cervelló.

Participació a les fases prèvies dels escolars del Vallès


Carles Martin ha començat la seva participació en les fases prèvies del campionat d'escacs base corresponent al Vallès Occidental, on hi participa com ja va fer l'any passat, per incompatibilitat horària amb el que es disputa en el Baix. 

En Carles, que parteix com a número 1 del ranking inicial d'un total de 44 nens en la categoria sub-12, va guanyar la seva primera partida conduint les peces negres

18 de gen. 2016

Participació a la Copa Catalana


L'equip Pallejà A ha participat aquest diumenge a la Copa Catalana amb una molt bona actuació competint amb els millors equips de tot Catalunya, amb un equip format pels jugadors Toni Gallego, Luis Vega, Fran Izquierdo i Didac López, el qual s'ha reforçat amb David Lozano i Pere Reyes en la sessió de la tarda, ha competit amb ganes al llarg de les 9 rondes a partides d'escacs actius a un ritme de 15 minuts més 5 segons d'increment.

El nostre equip que partia en la posició 91 en el ranking inicial , ha finalitzat amb una meritòria 55 posició de 120 equips participants, superant a equips de superior categoria, concretament a 2 equips de 1a. divisió, 9 equips de 2a. divisió i 14 equips de preferent, i finalitzant en 8 posició de 22 equips d'igual categoria ( 1a. categoria)

Els guanyadors han estat per aquest ordre: Escola d'Escacs BCN( Rakhmanov, Peralta, Narciso i Matnadze), Sant Josep de Badalona(González, els germans Fluvià i Panelo) i Barberà(Alsina, Vila, Alonso, Perez i Martinez), tots tres de la màxima categoria dels escacs catalans(divisió d'honor)

Pallejà A: Toni Gallego, Luis Vega, Fran Izquierdo, Didac López

14 de gen. 2016


A punt per començar el campionat escolar del Baix Llobregat. La primera jornada es disputarà a Pallejà

 Enguany, la nostra escola participa amb 17 jugadors de les categories sub-8, sub-10, sub-12, sub-14 i sub-18


4 de gen. 2016

APARELLAMENTS LLIGA CATALANA 2016

Calendari oficial de la Lliga Catalana 2016 dels grups de les comarques de Barcelona publicada segons la següent Circular a l'enllaç:

Enguany, el nostre club participarà amb dos equips, un a la primera categoria provincial a la qual vam pujar la temporada anterior després de la gran temporada al conquerir el sots.campionat de catalunya de la segona categoria i un altra equip, el Pallejà B, que participarà a la tercera categoria provincial. als quals desitgem moltísima sort i escacs.

Pel que fa a la 1a. categoria, grup VIII, aquest són els aparellaments on participa el nostre equip:

Ronda 1     24/1/2016     PALLEJÀ-SANT BOI C

Ronda 2     31/1/2016     CATALUNYA D-PALLEJÀ
Ronda 3     7/2/2016       PALLEJÀ-PEON DOBLADO
Ronda 4     14/2/2016     CORNELLÀ C-PALLEJÀ
Ronda 5     21/2/2016     PALLEJA-ESCOLA ESCACS BCN B
Ronda 6     28/2/2016     TRES PEONS D-PALLEJA
Ronda 7     6/3/2016       PALLEJÀ-CADENA
Ronda 8     13/3/2016     JAKE B-PALLEJÀ
Ronda 9     3/4/2016       PALLEJÀ-CASTELLBISBAL


Respecte a l'equip B que participarà a la 3a. categoria provincial, grup VII, aquest seran els aparellaments::

Ronda 1     24/1/2016     PALLEJÀ B-PEON DOBLADO C
Ronda 2     31/1/2016     VILAFRANCA F-PALLEJÀ B
Ronda 3     7/2/2016       PALLEJÀ B-GRAN PENYA D
Ronda 4     14/2/2016     HOSPITAL BELLVITGE D-PALLEJÀ B
Ronda 5     21/2/2016     DESCANS
Ronda 6     28/2/2016     PALLEJÀ B-VILAFRANCA G
Ronda 7     6/3/2016       ESPIGA DE LES CORTS D-PALLEJA B
Ronda 8     13/3/2016     PALLEJÀ B-CERVELLÓ B
Ronda 9     3/4/2016       SANT ADRIÀ D-PALLEJÀ B


1 de gen. 2016

CAMPIONAT DE CATALUNYA D’EDATS (fases prèvies) 2016 DEL BAIX LLOBREGAT

Les fases prèvies del Campionat de Catalunya d’Edats 2016 de la Federació Catalana d’Escacs  es desenvoluparan en quatre localitats diferentes de la comarca del Baix LLobregat, previament escollides per la junta directiva de l’Ace.

REGLAMENT

1      Poden participar tots els jugadors i jugadores de la comarca del Baix Llobregat, inclosos els escolars no federats als que s’habilitarà una llicència especial per poder fer-ho.

2      Les categories seran:
a.    sub 8 nascuts els anys 2008 i següents
b.    sub10 nascuts els anys 2007 i 2006
c.    sub12  nascuts els anys 2005 i 2004
d.    sub14 nascuts els anys 2003 i 2002
e.    sub16 nascuts els anys 2001 i 2000
f.     sub 18 nascuts els anys 1999 i 1998

3      Serà necessària la llicència federativa obligatòria per a tots grups i per tant no serà aparellat cap esportista que no disposi de l’indispensable codi federatiu.

4      El termini d’inscripció serà el dimecres 20 de gener a les 22,00 hores i com a norma general haurà de formalitzar-se directament a l’enllaç:

            http://goo.gl/MbDDZy
           
o bé per a casos puntuals especials per correu electrònic o telèfon a:

Joan Barnet: jbarnetg@gmail.com - 608.891.793
Miguel Ángel Murillo: michaelcinquet@hotmail.com - 615.280.996

5      La quota d’inscripció general serà de 8,00€ per esportista i pels membres actius de l’Ace de 3,00€ també per esportista, import que haurà d’ingresar-se mitjançant transferència, avans no finalitzi el termini d’inscripció, al compte num. 0081 0341 18 0006410553, i en la que hi ha de constar el nom del club si l’inscripció és colectiva o el nom complert del jugador/a. si l’inscripció és individual. Els pagaments fets en efectiu in situ, tindran un recarrec de 5,00€ per esportista.

6      La competició es durà a terme en un mínim de cinc rondes i un màxim de vuit i es regirà pel Reglament de la FIDE i de la Federació Catalana d’Escacs. La possibilitat de demanar no ser aparellat finalitzarà a les 20 hores del dimarts anterior a la jornada corresponent, i podrà afectar tant a una sola ronda (en aquest cas la primera de l’esmentada jornada) com a la jornada completa, la qual cosa haurà de ser notificada a l’enllaç jmjordan35@gmail.com. Els aparellaments de la susdita primera ronda de la jornada corresponent es publicaran el dimecres anterior.

7      El sistema de joc (amb preferència pel sistema suís) es determinarà a l’inici de la competició, ja que anirà en funció del nombre d’inscrits a cada categoria.

8      El dies de joc seran els dissabtes 23 i 30 de gener i 6 i 13 de febrer de 9 a 14 hores, a raó de dues rondes per jornada com a màxim, iniciant-se la primera a les 9 hores i la segona tant bon punt finalitzi la primera amb l’únic i indispensable marge de temps per determinar els nous aparellaments.

9      En la primera jornada, els esportitstes hauran de presentar-se de 8,15 hores a 8,45 hores. Tots els que, per motius justificats amb la necessària antelació per a no ser aparelllats, arribin més tard, passaran directament a la segona ronda amb zero punts però sense efectes a l’Elo ni a favor ni en contra. Si amb tot i aixó, tampoc es presenten a la segona ronda, seran automàticament retirats d’aquestes fases prèvies.

10   Les seus seran quatre: Pallejà (23/01), Cervelló (30/01), Sant Feliu (6/02) i Sant Boi de Llobregat (13/2)
Pallejà: Pl. De la Llum, s/n (Sala Paladium)
Cervello: Santa Anna , sn
Sant Feliu de Llobregat: Passeig Bertran, 13 (Unió Coral)
Sant Boi de Llobregat: Salvador Seguí, 2 (Casals Camps Blancs) – club organitzador Moli Nou

11   El ritme de joc serà de 65 minuts (a finish) per esportista, ritme ampliable si les necessitats de la competició ho fan aconsellable.

12   El temps límit per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts de l’hora indicada per a l’inici de la ronda.

13   Els esportistes que no es presentin, sense justificació, a la 1a. ronda o a dues rondes, encara que no siguin consecutives, seran retirats del campionat.

14   Desempats, per aquest ordre i amb els corresponents ajusts FIDE: Sorteig entre buchholz total, buchholz -1 i buchholz mitjà i després (sense sorteig) el progressiu fins a les darreres conseqüències, sempre que el suís sigui el sistema de joc emprat. Per a altres sistemes, l’àrbitre serà el que els designi en el seu moment.

15   L’entrada a les sales de joc estarà permesa solament als delegats de cada club participant, als que es facilitarà l'acreditació necessària, a raó d'una (1) inicial i una altre d'addicional per  cada vuit (8) escaquistes que presentin. La resta d’acompanyants i espectadors només podran estar-hi els cinc primers minuts de cada ronda.

16   Les decisions de l’equip arbitral seran inapel·lables.

17   El Director del torneig serà el Sr. Joan Barnet Giménez.

18   El número de classificats i condicions per a la Final de Catalunya d’Edats de la FCE serà publicat a la pàgina de la FCE: http://edats.escacs.cat/finals3.php.

19   Es premiarà amb trofeus als tres primers classificats de cada categoria i amb medalles la resta de participants. Ambdues coses seran entregades el dia 14 de febrer, al finalitzar la darrera ronda, o en una data, el més pròxima possible, que s’anunciarà oportunament.

20   Els mòbils hauran d’estar apagats durant el transcurs de les rondes. A aquell esportista que li soni el telèfon mòbil perdrà la partida. Si li sona el mòbil a un delegat/da, a un pare o mare, o qualsevol altre espectador, podrà ser expulsat de la sala.

21   Per fumar s’haurà de sortir al carrer. En compliment de la llei antitabac estarà prohibit fumar en les instal·lacions dels locals de joc, inclosos els patis.

22   Hi haurà disponible un imprès oficial de reclamacions.

23    L'organització pot fer fotografies així com utilitzar-les en algun mitjà de comunicació com a promoció de l'activitat.

24   Organitza l’Associació de Clubs d’escacs del Baix Llobregat.

25   La comissió organitzadora es reserva el dret de modificar aquest reglament si les circumstàncies ho requerissin.