BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

28 de maig 2013

Participació al Interclub organitzat per l'Escola Esportiva Espluguenc d'Escacs

Durant els últims quatre dissabtes de cada mes, un grup de nens de l'escola del Club, han participat al Interclub organitzat per l'Escola Esportiva Espluguenc d'Escacs

En José Antonio García, president i director de l'escola te vocació didàctica i per això va organitzar les jornades en dues parts clarament diferenciades. La primera era una exposició teòrica. Així vàrem veure temes com la obertura, alguna obertura en concret com l'escandinava.  També ens va fer una exposició d'en Paul Morphy, el geni americà de finals del segle XIX on es van contemplar algunes de les seves impressionants partides amb peça de menys (anava sobrat). Altre tema que es va tractar va ser la oposició, concepte important a l'hora de aprofitar les avantatges.

La segona part, acabava amb unes rondes de practica, on es va treballar la notació i el desenvolupament de la partida.

L'ultim dia, es va fer un torneig i per acabar vam disfrutar d'un piscolabis general


Fernando Badía


Escacs: normes valors, actituds. L'Oreig 2013

Amb la consigna "Escacs: valors, normes, actituds" es van celebrar durant el matí del divendres dia 24 una serie d'activitats a l'escola l'Oreig de Fontpineda relacionades amb aquest tema.

D'una banda, es va preparar un minitorneig en el que van participar 31 jugadors. Per les circumstàncies de la programació només es van celebrar quatre rondes, quantitat insuficient per definir una classificació ( als tornejos acostumen a ser de 8 a 9 rondes), però que va permetre gràcies als sistemes de desempat que aplica el programa gestor definir qui havien obtingut els millors resultats.

La classificació del torneig va quedar de la següent manera;
1er clasificat- Mark Estasen
2ón clasificat- Carles Martín
3er clasificat- Iván Giménez

Val a dir que van ser precisament els criteris de desempat els que van definir la classificació i que tant el primer com el segon classificat van obtenir quatre victòries, i que amb 3 victòries (3er classificat) també hi havien 5 nens mes.

D'altre banda, i per un grup de uns 47 nens, es van projectar uns diagrames que van servir per il·lustrar el funcionament bàsic del joc, taulell i moviment de les peces que acompanyats amb unes explicacions va servir per introduir-los i que desprès va permetre que ells mateixos comencessin a jugar amb autonomia.



La jornada es va completar amb una entrega de premis per als tres classificats del torneig, també es van sortejar tres jocs d'escacs i es va  obsequiar amb un joc de paper retallable a tots els participants.

Aquesta proposta es part d'un projecte que contempla la programació d'activitats que tenen molt a veure amb l'estimulació de les intel·ligència múltiples.

Des-de aquí volem fer menció a tots els qui van col·laborar en la execució d'aquest projecte agraint-lis la seva dedicació.
Fernando Badía

27 de maig 2013

Escacs: normes, valors, actituds. Garalda 2013 Pallejà.

Durant els dies 21 i 22 de maig s'han celebrat a l'escola la Garalda de Pallejà les jornades "Escacs: normes, valors i actituds". Aquesta proposta forma part de un projecte que impulsa la introducció dels escacs a les escoles, qüestió aquesta que està tenint una molt bona acollida en l' àmbit pedagògic  donat que està directament relacionat amb la temàtica de les intel·ligències múltiples.

Una de les activitats que es va efectuar va ser un torneig en format lliga entre alumnes de 3er i 4rt i un altre entre alumnes de 5é i 6é. Amb sis rondes per jornada es va poder establir una classificació entre les dues categories que va quedar de la següent manera:

Torneig sub-10
1er classificat-  Álvaro Martín M. 4rtA
2ón classificat-  Pau Acero B. 4rtA
3er classificat-   Raul García S. 4rtB.

Torneig sub-12
1er classificat-  Sergio Pérez M. 6éB
2ón classificat-  Miquel Soler P. 6éB
3er classificat-  Pau Pérez T. 6éA

enllaç a minivideo


Tanmateix, es va realitzar un sorteig de tres jocs d'escacs entre tots el que havien emplenat el formulari via web i els guanyadors van ser:


Ana Rodríguez I 6èB
Pau Acero B. 4rtA
Pau Perez Torres. 5èA


Hem de destacar la bona acollida que va tenir la proposta per part dels nens. També els professors van manifesta la bona impressió que els havia produït les jornades. Sobretot va ser especialment emocionant quan al començament de la primera ronda es va produir un silenci a la sala (amb uns cent nens dins) que va sorprendre a mes d'un.




Per part del Club hem de destacar també la tasca decisiva que van tenir  tant la Direcció del centre com l'Ampa, Cati Barceló i els delegats del Club Escacs Pallejà per tirar-ho tot  endavant.


També volem aprofitar per comunicar-vos que estem preparant una sorpresa per al proper setembre.

Fernando Badía.

24 de maig 2013

Alex Caparrós finalitza l'Open Tupinamba en sisena posició

L'Àlex Caparrós ha finalitzat la seva participació en el grup B de l'Open Tupinamba organitzat pel club d'escacs Tres Peons en la sisena posició final, amb un total de 6 punts sobre 9 possibles. 

Segons comenta el nostre jugador podia haver tingut majors opcions ja que les dues ultimes rondes no va estar gaire fi en el seu joc. Concretament en la penúltima ronda va surtir derrotat: un error en l'apertura el va fer anar a remolc durant tota la partida i més tard no va veure una continuació aventatjosa que fritz assenyalava com a mat en 5!. Ja en la última ronda no va poder passar de unes taules enfront el seu adversari. Malgrat tot, magnífic torneig realitzat pel nostre jugador. 

El guanyador final d'aquest grup ha estat el jugador de la Unió Coral Sant Feliu Sergio Recio, seguit de Joan Tortosa del Colon, tots dos amb 7 punts sobre 9 possibles.

Pel que fa al grup A, el guanyador final ha estat el GM Miguel Muñoz, seguit de tres FM: Josué Expósito, Marc Capellades i Carmelo Rivero.

22 de maig 2013

Participació en el Torneig d'escacs Base de la ACE




El proppassat dissabte 11 de maig es va disputar a les instal·lacions de la Unió Coral a Sant Feliu de Llobregat, el ja tradicional VI torneig d’escacs Base de la ACE (Associació de Clubs del Baix Llobregat) on es van disputar un total de 9 rondes a un ritme de joc de 10 minuts a finish per jugador.

El club va estar representat pels joves jugadors Héctor Lara en la categoria sots-8, Isabel Lara en la categoria sots-10, Èric Alegre i Alex Navarra en la categoria sots-12 i Javier Lara en la categoria sots-14

Els campions dels respectius trams van estar els següents:

Sots-8
Campió: Martí Garcia (CGU)
2on. classificat: Pol Alvarez (Peón Doblado)
3er. classificat: Izan Diaz (Sant Joan Despí)

Sots-10
Campió: Oscar Estivill (Sitges)
2on. classificat: Isabel Lara (Pallejà)
3er. classificat: Biel Prat (Olesa de Montserrat)

Sots-12
Campió: Javier Sanchez (Sant Joan Despí)
2on. classificat: Marina Pla (Olesa de Montserrat)
3er. classificat: Èric Alegre (Pallejà)

Sots-14
Campió: Yuan-Chiuan, Tseng (Sitges)
2on. classificat: Adrià Rangel (Sant Joan Despí)
3er. classificat: Jordi Pedrero (Sant Feliu)

Sots-16

Campió: Sergio Jimenez (Sant Feliu)
2on. classificat: Arnau Bordas (Sant Feliu)
3er. classificat: Adrià Enriquez (Sitges)

Sots-18

Campió: Carles Rafegas (Olesa de Montserrat)
2on. classificat: Sònia Martin (Olesa de Montserrat)
3er. classificat: Sergi Cuenca (Peón Doblado)

Carles Rafegas del CE Olesa, guanyador absolut del torneig i de la categoria sots-18
Pel que fa als nostres jugadors a destacar la segona posició en la categoria sots-10 de la Isabel Lara i la tercera posició en la categoria sots-12 de l'Èric Alegre

Els nostres jugadors conjuntament amb els monitors del club


Podeu veure una mostra fotogràfica de la jornada clickant sobre el següent enllaç, gentilesa del Club Escacs de la Unió Coral de Sant Feliu:

https://picasaweb.google.com/102733851415612050541/TorneoACE11DeMayoDe2013?authkey=Gv1sRgCObG05-Qj-2sCQ

2 de maig 2013

L'equip senior es proclama Sots-campió del XXXIX Torneig Gegant de Martorell

El nostre equip:
Alex Caparrós, Antonio Moreno, Alex Bueno, Luis Vega, Fernando Badia, Pere Alegre, Pere Reyes, Josep M. Martínez i Esteve Gumà

Aquest primer de maig, l'equip es va desplaçar al casc antic de Martorell per a disputar el tradicional torneig Gegant Festes de Martorell, que ja arriba a la seva trentanovena edició la qual cosa diu molt a favor d'aquest torneig i d'aquest club veí.

Es tracta d'un torneig on participen 10 equips de 9 jugadors. Cadascun dels jugadors de cada club ordenats per taulells (de l'1 al 9) s'enfronten amb els respectius taulells dels altres club, de manera aleatòria, de manera que les classificacions finals es formen en funció del nombre total de punts que obté cadascun dels equips

L'equip es va mostrar molt sòlid amb 4 victòries, 4 partides taules i únicament una derrota, aconseguint un total de 6 punts, per damunt d'equips teòricament superiors i únicament superat per un equip de Vilafranca molt fort que va assolir 8 victòries cedint únicament unes taules, precisament contra el jugador del Pallejà. 

Els enfrontaments del nostre equip van ser els següents:

Luis Vega (N)- Sergio Castro (Abrera) 1/2-1/2

Esteve Gumà (B)- Èric Estrada (Cervelló) 1/2-1/2

Pere Reyes (N)- Concepció Canela (Martorell) 1-0

Àlex Caparrós (N)- Carles Tutusaus (Vilafranca) 1/2-1/2

Àlex Bueno (B)- Josep Manuel Aguilera (Padró Cornellà) 1-0

Pere Alegre (N)- Valentí Verges (Passió) 0-1

Fernando Badia (B)- Josep Jimenez (Capellades) 1-0

Antonio Moreno (N)- Josep Campmany (Olesa)  1-0

Josep M. Martínez (B)- Xavier Caparrós (Martorell)  1/2-1/2



La classificació final va ser la següent:

Campió: Vilafranca (8 punts i mig)
Sots-campió: Pallejà (6 punts)
3er. classificat: La Passió d'Esparraguera (5 punts)

Imatge del local de joc