BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

28 de febr. 2012

5ena. ronda del Cat x Equips: Pobla de Claramunt 3-5 Pallejà

Aquest diumenge l'equip s'ha desplaçat a La Pobla de Claramunt per a disputar la cinquena jornada del campionat per equips.

Aquesta ronda ha estat possiblement la més dura de les fins ara disputades, el que demostra que no hi ha rival petit. Tras 4 hores de disputa el resultat era d'empat a tres amb 6 partides finalitzades(dues partides taules, dues victòries i dues derrotes), quedant únicament dues partides per finalitzar, que s'han decantat, finalment al nostre favor.

La resta de resultats del grup han estat:

Santpedor B  4,5-3,5  Olesa B
Abrera  7-1  Bellvitge Entitat B
Calaf B  6,5-1,5  Catalònia D

L'equip continúa sumant victòries amb 5 de 5 i el proper diumenge disputa el seu enfrontament amb l'altra equip invicte l'Abrera en un duel que promet ser molt interessant.  

Jornada molt important pel que fa a la Divisió d'Honor amb els següents resultats:

Terrassa  5,5-4,5  Montcada
Barcelona-UGA  5-5  Barberà
Foment  2,5-7,5  Colón Sabadell
Tarragona  4-6  Figueres
Escola Escacs  7-3  Sant Josep Badalona
Lleida  6,5-3,5  Cerdanyola

Amb aquest resultats l'Escola d'Escacs de Barcelona es sitúa lider en solitari al guanyar plàcidament al Sant Josep de Badalona i gràcies a l'empat de l'altra líder el Barcelona-UGA enfront el Barberà, match que en la darrera partida podia haver guanyat Barberà.


Segueixen en la zona mitja, lluny dels primers Montcada, Barberà, Sabadell, Foment i Sant Josep i en plena lluita per evitar el descens amb 2 punts el Lleida, que va aconseguir una important victòria enfront el Cerdanyola, el qual li segueix en la classificació, i el Figueres, que va aconseguir una victòria clau contra l'últim classificat, el Tarragona.


Amb 1 punt el Terrassa ha protagonitzat la sorpresa de la jornada al doblegar al Montcada i ficar-se en ple per la lluita d'una permanència que, a priori, tenia molt difícil.

20 de febr. 2012

4a. ronda del Cat x Equips: Pallejà 5,5- 2,5 Santpedor B

S'ha disputat aquest diumenge la 4a. jornada del campionat per equips, on el club es sitúa com a líder en solitari de la classificació del grup i es referma com a sólid candidat a l'ascens de categoria amb 4 punts sobre 4 possibles.

L'equip de Santpedor va venir a Pallejà amb un equip molt competitiu dispossat a guanyar el match i situar-se com a líder. Els enfrontaments van ser molt intensos i igualats, poden la balança decantar-se al costat de qualsevol dels dos equips. Malgrat tot, l'equip va demostrar que és un equip molt sólid i es va imposar en el global de les 8 partides disputades: 4 partides guanyades, 3 partides taules i 1 única derrota.  

 La resta de resultats de la jornada del grup han estat els següents:


Vilafranca D  6-2  Calaf B
Catalònia D  1-7  Abrera
Bellvitge Entitat B  5-3 Pobla de Claramunt

El proper diumenge l'equip es desplaça a la Pobla de Claramunt per a disputar la cinquena jornada del campionat


Pel que fa a la quarta jornada de la Divisió d'Honor destacar principalment el match entre el Colón Sabadell reforçat amb Eugeni Agrest i Ibragim Khamrakulov contra un dels dos líders, el Barcelona-UGA. En uns minuts finals desafortunats, el Sabadell va deixar escapar clares opccions de, com a mínim, portar-se l'empat, i s'allunya de les opcions al títol, reservades gairebé exclusivament pel seu rival en aquesta jornada, el Barcelona-UGA i per a l'Escola d'Escacs de Barcelona, que segueixen amb el 100% de victòries.

Victòries també de Montcada, Foment, Barberà i Sant Josep de Badalona, que estan en la zona mitjana de la classificació, juntament amb Sabadell i Cerdanyola. El descens, sembla ser, esta a mans de Terrassa, Tarragona, Figueres i Lleida i el que succeeixi en futures jornades.

Els resultats de la Divisió d'Honor han estat els següents:

Montcada 6-4  Lleida
Cerdanyola  1,5-8,5  Escola d'Escacs
Sant Josep Badalona  6,5-3,5  Tarragona
Figueres  4-6  Foment
Colón Sabadell  4-6  Barcelona-UGA
Barberà  8-2  Terrassa




15 de febr. 2012

Matias Mingo, campió de Catalunya universitari

El nostre col.laborador el mestre català Matias Mingo ha obtingut la victòria en el vigent campionat de Catalunya universitari. Felicitats!.


Podeu veure els resultats als següents enllaços:

http://saf-124-31.uab.cat/
http://chess-results.com/tnr60986.aspx?art=1&lan=2&turdet=YES&flag=30

13 de febr. 2012

Passió pels escacs

Els escacs van ser presents aquest diumenge 12 de febrer a la plaça del Castell de Pallejà coincidint amb la Festa major d'hivern de Santa Eulàlia on principalment els més joves van gaudir d'unes bones partides a cel obert.

Finalització dels jocs escolars comarcals

Han finalitzat aquest dissabte les jornades prèvies del campionat de Catalunya d'edats corresponents al Baix Llobregat, Barcelona Sud i l'Anoia, amb la disputa de la 4a. jornada a les instal.lacions de la Unió Coral de Sant Feliu de Llobregat.

130 joves jugadors i jugadores han disputat durant 4 jornades aquest campionat on finalment han estat aquests els resultats pel que fa als primers classificats:

Categoria sots-8
Bruno Sandoval(Prat)
Pau Puego( Colònia Güell)
Carles Martin(Pallejà)

Categoria sots-10
Joana Ros(Colònia Güell)
Ivan Pérez(Colònia Güell)

Categòria sots-12
Jaume Ros(Colònia Güell)
Yuan-Chiuan Tseng Wang(Sitges)

Categoria sots-14
Marçal Torrallardona(Vilafranca)
Mireia Planas(Colònia Güell)
Emilio Molina(Sitges)

Categoria sots-16
Tomàs Sirera Bargalló(Vilafranca)
Albert Diaz(Colònia Güell)
Elisabeth Ruiz(Vilafranca)


Categoria sots-18
Carles Tutusaus(Vilafranca)
Sònia Martin(Olesa)
Juan Raul Quiles(Cornellà)

Categoria Especial
Aitana Garcia Màrquez
Carl Von Ehren


Felicitar des del club al nostre jugador Carles Martin per la seva excel.lent classificació en la categoria sots-8 i a la resta d'integrants de jugadors de l'escola d'escacs del club que ha participat en aquesta competició.




3a. ronda del Cat x Equips: Pallejà 6,5- Olesa 1,5

S'ha disputat aquest diumenge a la sala Pal.ladius, coincidint amb la festa major d'hivern de Pallejà, el enfrontament de la tercera jornada del campionat de Catalunya per equips, amb una nova victòria per 6 punts i mig a 1 punt i mig enfront l'Olesa B, amb un total de 6 partides guanyades, 1 partides taules i 1 única derrota.

La resta de resultats del nostre grup han estat:
 Santpedor 7,5 - 0,5 Bellvitge Entitat B
Pobla de Claramunt 6-2 Catalònia D
Abrera 5,5 - 2,5 Vilafranca D


Pallejà i Santpedor es col.loquen líders empatats a punts, per la qual cosa el proper diumenge es preveu un interessant enfrontament entre els dos equips , novament a la sala Pal.ladius de Pallejà.

Pel que fa als resultats de la Divisió d'Honor, tras la tercera jornada, el títol absolut sembla cosa de dos equips: Barcelona-UGA i l'Escola d'Escacs de Barcelona, amb els següents resultats:
Barberà 3 - 7 Montcada
Terrassa 1 - 9 Colón Sabadell
Barcelona UGA  8-2 Figueres
Foment 5-5 Sant Josep Badalona
Tarragona 4,5- 5,5 Cerdanyola
Escola Escacs 7-3  Lleida


A destacar la derrota del Barberà i l'empat entre Sant Josep de Badalona i Foment a punts, ja que malgrat el Sant Josep era superior en els primers taulells, el Foment demostra ser un equip molt compacte en tots els taulells.

6 de febr. 2012

2a. ronda del Per Equips 2012: Bellvitge B 2- Pallejà 6

Aquest diumenge 5 de febrer, sota una temperatura glacial, l'equip es va desplaçar al barri de Bellvitge a l'Hospitalet per a disputar el seu enfrontament de la 2a. ronda corresponent a la 2a. categoria del campionat de Catalunya per Equips 2012, amb una nova victòria per un global de 2-6.
De les 8 partides disputades, es va guanyar en 5 taulells, amb 2 taules i 1 única derrota.

La resta de resultats del grup va ser el següent:

Olesa B  8-0   Calaf B 
Vilafranca D   4-4   Pobla de Claramunt
Catalònia D   3-5   Santpedor B

El proper diumenge l'equip jugarà com a local a la sala Pal.ladius enfront l'equip d'Olesa de Montserrat.

Pel que fa a la Divisió d'Honor a destacar l'apassionant matx entre un Barberà liderat pel reforç del GM cubà Lázaro Bruzón com a primer taulell i el Sabadell que era favorit a priori amb els GM Magem, Lopez, Àlvar Alonso,Glud, Mellado, Arian Gonzàlez, Perpinyà, Michael Rahal i els joves Colón i Talló. El resultat final va ser d'empat a 5. També sorprenent victòria del Cerdanyola enfront el Foment(6,5 a 3,5), justa victòria de l'Escola d'Escacs(aquest equip enguany lluitarà adalt) enfront el Montcada també pel mateix resultat, victòria del Lleida davant el Tarragona(7-3), important victòria en la lluita per la permanència dell Figueres contra el Terrassa(7-3) i abultada victòria del Barcelona UGA enfront el Sant Josep de Badalona, que presentava alguna baixa.





5 de febr. 2012

Jornada d'escacs escolars a Pallejà

Aquest dissabte 4 de febrer els aficionats als escacs hem gaudit a la sala Pal.ladius de Pallejà de la 3a. i penúltima jornada de les fases prèvies del campionat de Catalunya d'edats corresponent Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf, amb la participació de 130 joves jugadors que s'han distribuit en 65 taulells per categories d'edat.

En la categoria sots-8 es sitúa líder en Bruno Sandoval(Prat) amb 4 punts, perseguit pels jugadors del club Escacs Pallejà Pau Bonfanti i Carles Martin amb 4 punts.

En la categoria sots-10 es col.loca líder la Joana Ros(Colònia Güell) seguida de l'Ivan Perez(Colònia Güell) i el Javier Sánchez(Sant Joan Despí) amb 5 punts, mentre que els jugadors del club Pau Vega, Vito Parrino, Alex Navarra i l'Ivàn Giménez es col.loquen amb 3 punts, punt i mig, punt i mig i 1 punt respectivament.

En la categoria sots-12 segueix líder el Jaume Ros(Colònia Güell), seguit del Jordi Pedrero Kitson(Sant Feliu) amb 5 punts. El jugador del club Pau Ferrandiz obté 2 punts en total.

En la categoria Sots-14 es col.loca nova líder Mireia Planas(Colònia Güell), seguida de Emilio Dominguez(Cornellà) o Marçal Torrallardona(Vilafranca) amb 4 punts. Els jugadors del club Alex Ayllon y Sam Ferrandiz participen amb 1,5 punts i 1 punt respectivament.

En la categoria sots-16 hi haurà una aferrissada lluita final per la primera plaça en la jornada final amb Elisabeth Ruiz Font i Tomàs Sirera del Vilafranca, Victor Ferrè i Albert Diaz de la Colònia Güell, tots quatre amb 3 punts.


En la categoria sots-18 es manté líder Carles Tutusaus de Vilafranca.

Finalment el grup especial esta comandat per Carl von Ehren i Aitona Garcia Marquez amb 3 punts i mig.


El campionat es conclourà el proper dissabte en la Unió Coral de Sant Feliu de Llobregat.