BENVINGUTS AL CLUB ESCACS PALLEJÀ

30 de gen. 2012

Comença el Catalunya per Equips 2012: Pallejà 7,5-Catalònia D 0,5

L'equip del club ha iniciat aquest diumenge 29 de gener la seva participació en el grup VII de la segona categoria amb una contundent victòria enfront el Catalònia D de Manresa, amb 7 victòries cedint únicament unes taules.
La resta dels resultats del grup van ser els següents:

Bellvitge Entitat B- 5- Olesa B- 3
Santpedor B- 6,5  Vilafranca D  1,5
Abrera   5,5   Calaf B  2,5

A destacar l'absència d´última hora de l'equip de l'Ateneu Igualadí, sorprenent en quant era un dels equips més forts com és va veure en els seus resultats a la darrera Copa Catalana de fa una setmana. La seva plaça queda vacant .

Pel que fa als resultats de la Divisió d'Honor el més destacat va ser la derrota del Colon Sabadell contra el Montcada per 3,5-6,5. La resta de resultats van ser els esperats:

Barberà   7,5 -Figueres 2,5
Barcelona UGA  8 - Cerdanyola 2
Foment   5,5  - Lleida 4,5

Destacable el debut del Sant Josep de Badalona en la categoria amb una victòria contundent 7,5- 2,5 en Terrassa, però es que veritablement el Sant Josep ha configurat realment un equip superfort amb els GM's Arthur Kogan, José González, Amador Rodriguez, Pogorelov, etc.

Segona jornada dels jocs escolars comarcals

S'ha disputat aquest dissabte 28 de gener a Cervelló, la segona jornada corresponent a la fase prèvia del campionat d'edats del Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf

Pel que fa a la participació dels joves jugadors del club, en la categoria sots-8 Pau Bonfanti i Carles Martin figuren amb 2 punts sobre 3 possibles. Es sitúen liders Pau Pueyo(Colònia Güell) i Bruno Sandoval(Prat) amb 3 punts

A la categoria sots-10, Pau Vega amb 2 punts, Vito Parrino 1,5 punts, Ivan Gimenez 1 punt i Alex Navarra mig punt, continuen la seva participació, colocant-se líders els jugadors de la Colònia Güell Ivan Pérez i Joana Ros, tots dos amb 4 punts.

A la categoria sots-12 Pau Ferrandiz es manté amb 1 sobre 4. El líder és manté Jaume Ros(Colònia Güell) amb 4 punts.

A la categoria sots-14 es sitúa líder Emilio Domínguez del Haba(Cornellà) amb 4 punts. Els jugadors del club Samuel Ferrandiz(1 sobre 4), i Alex Ayllón(o,5 punts) continúen la seva participació.

Finalment en la categoria sots-16 es col.loca líder Tomas Sirera(Vilafranca) i a la sots-18 Carles Tutusaus, també del Vilafranca

La propera jornada es disputarà el proper dissabte 4 de febrer a la Sala Pal.ladius situada a la plaça de la Llum de Pallejà. Us hi esperem!

23 de gen. 2012

Comencen els jocs escolars comarcals


Els joves jugadors del club Pau Bonfanti i Carles Martin en la categoria sub-8; Ivan Gimenez, Alex Navarra, Vito Parrino i Pau Vega en la categoria sub-10; Pau Ferrandiz en la categoria sub-12 i Alex Ayllón i Samuel Ferrandiz en la sub-14 han iniciat aquest dissabte 21 de gener la seva participació en els jocs escolars de la temporada.


“Havia d’haver pensat més”. Va declarar un dels nostres joves jugadors desprès de la partida que acabava de disputar.  Encaixar una derrota amb naturalitat és un dels principals objectius que han d’assolir els jugadors , perquè sabem que això permet fer un anàlisi més objectiu de la situació i trobar les claus que li permetin superar-se en futures ocassions.
Amb un total de setze partides disputades, els nou  jugadors de Pallejà  van iniciar en el Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà, la seva participació a la fase prèvia del Campionat de Catalunya d’edats  que organitza el Consell Esportiu del Baix Llobregat i la Associació de Clubs d’Escacs del Baix Llobregat
Aquest és un torneig que es realitza cada any. Congrega jugadors federats i també jugadors escolars, que ho fan en un grup especial.  Durant quatre dissabtes, els jugadors aqumulen rondes fins un màxim de vuit. D’una banda, serveix per a classificar-se en el torneig del Catalunya per edats, i d’altre, per al Comarcal d’Escacs Escolar.
Més de 130 nens i nenes, van participar, alguns amb currículums esportius tan brillants que els hi ha permès participar en competició a nivell de campionats d’Espanya.
La propera jornada(dissabte 28 de gener) ens trobarem a Cervelló, mentre que el proper 4 de febrer, en la tercera jornada, la sala Pal.ladius de Pallejà acollirà de bon grat els joves jugadors.
Bona Sort!

Informació dels resultats a:
http://chess-results.com/tnr64158.aspx?lan=2


17 de gen. 2012

Resultats de la Copa Catalana 2012

Crònica del MC Matias Mingo
La Copa Catalana 2012, Fase Territorial de Barcelona, disputada el passat diumenge 15 de gener a les Cotxeres de Sants, va ser guanyada per l'equip A-1 de Barberà del Vallés amb un equip format per Alexander Ipatov GM, Marc Narciso GM(fitxatxe provinent del Montcada), Ana Matnadze GMF i Jonathan Alonso Moyano MI. Un equip molt compacte en el qual tots els seus components van jugar extraordinàriament bé amb 7 1/2, 7, 8 1/2  i 7 punts respectivament per jugador sobre un total de 9 rondes. Val dir que de les 36 partides que van disputar només van perdre una, la d'Ipatov contra el GM Cuartas del Montcada. Ana Matnadze va arribar a la darrera ronda amb 8 de 8, cedint finalment unes taules que donaven el títol al seu equip.

Malgrat aquesta gran actuació, el Barberà només va treure un punt d'avantatge sobre el 2on. classificat, l'Escola d'Escacs de Barcelona amb  Viktor Moskalenko GM, Cristian Cruz MI, David Lariño MI i Antoni Gual MI, i 4 punts de diferència ja sobre el 3r. classificat el Barcelona-UGA(clubs fusionats aquest any), amb un equip fortíssim: Dani Alsina GM, Joan i Jordi Fluvià MI's, Xavi Vila GM i Tomy Asis MI.

Altres equips forts com el Sabadell amb Àlvar Alonso de primer taulell pel matí, i JM López per la tarda, acompanyats de Arian Gonzàlez, Lluís M. Perpinyà, Michael Rahal i Enrique Colón, no ho van fer prou bé, quedant classificats per darrera del seu segon equip, flamant campió de Primera Divisió. El Montcada de Alexander Cuartas i Orelvis al capdavant i el Sant Josep amb els seus 2 flamants fitxatges Artur Kogan i José Gonzàlez tampoc van estar gaire bé.

Finalment a destacar el Catalunya, campió de 2a. divisió i 5è. a la general i la resta de campions de les respectives categories: Sant Josep B de Preferent, Montcada B de 1a. provincial, Ateneu Igualadí de 2a. provincial i Gran Penya B, de 3a. provincial.

16 de gen. 2012

Copa Catalana Territorial Barcelona 2012



S’ha celebrat aquest diumenge 15 de gener la fase territorial de Barcelona de la Copa Catalana d’enguany.

Mes de 1300 partides d’escacs van ser disputades durant la jornada escaquista que va aplegar a 96 equips de tot Barcelona formats per quatre jugadors per equip que van participar en aquestes partides en modalitat ràpida, autèntic aperitiu del Campionat de Catalunya per equips que comença a fi de mes.

Una vegada mes, les cotxeres de Sants van vestir les seves taules de negre per acollir l’event.

Amb un Elo promig al torneig de 2168, l’equip de Pallejà, format per Luis Vega, Pere Reyes, Dani Canals i Fernando Badia que tenia un promig real de 1848, ha aconseguit escalar quatre posicions en el seu ranking inicial desprès de les 9 rondes.
 



Podeu trobar tota d’informació al següent enllaç:

2 de gen. 2012

APARELLAMENT DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D'EQUIPS ANY 2012

La Federació Catalana ha publicat els aparellaments del Campionat de Catalunya d'enguany pel que fa al grup 7 de la segona Categoria on participa l'equip del nostre club:


Ronda                    Data                                        Enfrontament
    1                       29/01/12                     Pallejà-Catalònia D
    2                       05/02/12                     Bellvitge B-Pallejà
    3                       12/02/12                     Pallejà-Olesa B
    4                       19/02/12                     Pallejà-Santpedor B
    5                       26/02/12                     Pobla de Claramunt-Pallejà
    6                       04/03/12                     Pallejà-Abrera
    7                       11/03/12                     Calaf B-Pallejà
    8                       18/03/12                     Pallejà-Ateneu Igualadí
    9                       25/03/12                     Vilafranca D-Pallejà


Els enfrontaments on l'equip actúa com a local es disputaran en la sala Pal.ladius, pl. de la Llum. s/n. de Pallejà. Les partides comencen els diumenges a partir de les 9,30 hores.

1 de gen. 2012

BASES DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D'EDATS 2012, FASES PRÈVIES BAIX LLOBREGAT, ALT PENEDÈS I GARRAF

Les fases prèvies del Campionat de Catalunya d’Edats 2012 de la Federació Catalana d’Escacs i
els Jocs Escolars del Baix Llobregat del CEBLLOB coincidiran en una sola competició i es regiran
pel següent
REGLAMENT
1 Poden participar tots els jugadors i jugadores de les comarques del Baix Llobregat, Garraf i Alt
Penedès.
2 Les categories seran:
a. pre-benjamins – sub 8 nascuts els anys 2004 i següents
b. benjamins – sub10 nascuts els anys 2003 i 2002
c. alevins – sub12 nascuts els anys 2001 i 2000
d. infantils – sub14 nascuts els anys 1999 i 1998
e. cadets – sub16 nascuts els anys 1997 i 1996
f. juvenils – sub 18 nascuts els anys 1995 i 1994
g. grup especial – des de pre-benjamins fins a juvenils.
3 En aquest últim grup no serà obligatòria l’assistència a totes les rondes. L’absència a alguna
ronda s’haurà de comunicar a l’àrbitre principal abans de la finalització de la ronda anterior a
la que no es juga. Tampoc serà necessària la llicència federativa (que sí és obligatòria per a
tots els altres grups), però sí la del Cebllob (aconsellable també a tots el altres grups) i que
s’ha de gestionar a les Regidories d’Esports dels respectius Ajuntaments al que pertany
cadascun/a. Els jugadors/es que participen en aquest grup no optaran a classificació per al
Campionat d’Edats, però si pels Jocs Escolars.
4 El termini d’inscripció serà el dilluns 16 de gener a les 22,00 hores i s’ha de formalitzar per
correu electrònic a:
jbarnet@teleline.es Joan Barnet (Olesa)
escacscervello@hotmail.com Juan Santiago (Cervelló)
michaelcinquet@hotmail.com Miguel Ángel Murillo (Sant Joan Despí)
o per telèfon
Joan Barnet: 608.891.793
Miguel Ángel Murillo 93.373.16.28 o 615.280.996
La possibilitat de demanar no ser aparellat finalitzarà a les 20 hores del dimarts anterior a la
jornada corresponent, i podrà afectar a una sola ronda (en aquest cas la primera de
Passeig Bertràn, nº13. tel.93 666 11 38
08980 Sant Feliu de LLobregat
l’esmentada jornada) o bé a la jornada completa. Els aparellaments de la susdita primera
ronda de la jornada corresponent es publicaran el dimecres anterior.
5 La competició es durà a terme en un mínim de cinc rondes i un màxim de vuit i es regirà pel
Reglament de la FIDE i de la Federació Catalana d’Escacs.
6 El sistema de joc (amb preferència pel sistema suís) es determinarà a l’inici de la competició,
ja que anirà en funció del nombre d’inscrits a cada categoria.
7 El dies de joc seran els dissabtes 21, 28 de gener i 4 i 11 de febrer de 9 a 14 hores, a raó de
dues rondes per jornada com a màxim, iniciant-se la primera a les 9 hores i la segona tant
bon punt finalitzi la primera amb l’únic i indispensable marge de temps per determinar els
nous aparellaments.
8 Les seus seran quatre: Cornellà de Llobregat (21/01), Cervelló (28/01), Pallejà (04/02) i Sant
Feliu de Llobregat (11/02)
Cornellà de Llobregat: c/ Eduard Gisbert, 29 (Patronat Cultural i Recreatiu)
Cervelló: c/ Santa Anna s/n (Centre Cívic l’Ateneu)
Pallejà: Pl. de la Llum, s/n. (Sala Pal.ladius).
Sant Feliu de Llobregat: Passeig Bertrand, 13 (Unió Coral)
9 El ritme de joc serà de 65 minuts (a finish) per esportista, ritme ampliable si les necessitats de
la competició ho fan aconsellable.
10 El temps límit per presentar-se davant del tauler és de 10 minuts de l’hora indicada per a l’inici
de la ronda.
11 Els esportistes que no es presentin, sense justificació, a la 1a. ronda o a dues rondes, encara
que no siguin consecutives, seran retirats del campionat.
12 Desempats, per aquest ordre i amb els corresponents ajusts FIDE: Bucholz mitjà (amb ajust
FIDE), Bucholz total (amb ajust FIDE), progressiu fins a les darreres conseqüències i
particular, sempre que el suís sigui el sistema de joc emprat. Per a altres sistemes, l’àrbitre
serà el que els designi en el seu moment.
13 Les decisions de l’equip arbitral seran inapel·lables.
14 El Director del torneig serà el Sr. Joan Barnet Giménez
15 El número de classificats i condicions per a la Final de Catalunya d’Edats de la FCE serà
publicat a la pàgina de la FCE: http://edats.escacs.cat/finals3.php
16 Es premiarà amb trofeus als tres primers classificats de cada categoria i amb medalles la
resta de participants. Ambdues coses seran entregades el dia 11 de febrer, al finalitzar la
darrera ronda, o en una data, el més pròxima possible, que s’anunciarà oportunament.
17 Els mòbils hauran d’estar apagats durant el transcurs de les rondes. A aquell esportista que li
soni el telèfon mòbil perdrà la partida. Si li sona el mòbil a un delegat/da, a un pare o mare, o
qualsevol altre espectador, podrà ser expulsat de la sala.
18 Per fumar s’haurà de sortir al carrer. En compliment de la llei antitabac estarà prohibit fumar
en les instal·lacions dels locals de joc, inclosos els patis
19 Hi haurà disponible un imprès oficial de reclamacions.
20 Organitza l’Associació de Clubs d’escacs del Baix Llobregat.
21 La comissió organitzadora es reserva el dret de modificar aquest reglament si les
circumstàncies ho requerissin.